Odpůrci vlády s KSČM ve Zlínském kraji připravují další protesty

28.11.2012 16:58

Lidé, kteří nesouhlasí s účastí komunistů v radě Zlínského kraje, připravují další protesty. Chystají demonstraci před zlínskou radnicí na Den lidských práv, který si lidé na celém světě připomínají 10. prosince, a plánují také účast na krajském zastupitelstvu 19. prosince. Chceme na program jednání prosadit hlasování o vyjádření nedůvěry krajské vládě, řekl dnes novinářům jeden z organizátorů akcí Radek Hegmon. Aktivisté také k usnadnění své činnosti zakládají občanské sdružení Repelent 21.

Odpůrci vlády s KSČM ve Zlínském kraji připravují další protesty
Foto: kr-gottwaldovsky.cz
Popisek: Demonstrace proti účasti komunistů ve vedení Zlínského kraje

"Chceme zahájit billboardovou a citylightovou kampaň, kde bychom chtěli občany upozornit na to, co se v kraji stalo, že nám začali vládnout komunisti, a i na to, kdo komunistickou vládu podpořil. Také chceme informovat lidi o tom, co komunisti v předchozích letech v České republice napáchali," přiblížil Hegmon. Dodal, že aktivisté opět požádali vedení Zlína, aby v den jednání zastupitelů mohli podobně jako před ustavujícím zasedáním zastupitelů symbolicky otočit sochy Tomáše a Jana Antonína Baťových zády k sídlu krajského úřadu.

Aktivisté také podali na ministerstvo vnitra žádost o registraci sdružení Repelent 21. "Název je parafrází na prostředek, který účinně hubí 'komáry'. Číslo 21 je odkaz k 21. budově, kde v tuhle dobu vládnou komunisti," přiblížil Hegmon. Důvodem založení sdružení je podle něho pozitivní odezva obyvatel kraje, kteří chtějí výzvu k nekomunistické vládě podpořit. "Hledali jsme cestu, jak zprůhlednit financování a organizování této aktivity. Výhodou občanského sdružení je také to, že budeme moci požádat krajské zastupitelstvo o dotaci na naši činnost, což učiníme," doplnil s úsměvem Hegmon.

Odpůrci krajské vlády s účastí KSČM v den ustavujícího zastupitelstva 8. listopadu uspořádali před sídlem krajského úřadu demonstraci, na které se sešlo několik stovek lidí. Poklidný protest, při kterém vlály rudé vlajky, zněly ruské budovatelské písně, mladí lidé chodili s pionýrskými šátky kolem krku a nosili transparenty s portréty Gottwalda, Lenina, Stalina i s protikomunistickými hesly, se v zasedací místnosti zastupitelů změnil na vřavu plnou pískotu a nadávek. Aktivisté dokonce chtěli obsadit urny a znemožnit tak zastupitelům volbu vedení kraje. Zabránil jim v tom lidovecký lídr Jiří Čunek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…