Okamura: Evropská unie podporuje vrahy. Rusové udělali jen to, co by udělal každý Čech

12.05.2015 16:54

Prezident republiky Miloš Zeman se opakovaně vyslovil pro zrušení sankcí proti Rusku. Podobný pohled s ním sdílí poslanec a zakladatel hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura.

Okamura: Evropská unie podporuje vrahy. Rusové udělali jen to, co by udělal každý Čech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Sankce jsou podle Okamury hlavně nespravedlivé. Za co vlastně EU trestá Rusko? Ptá se Okamura. „Rusko poskytlo pomoc ukrajinským Rusům, kteří se stali nejprve obětí diskriminačních zákonů vyhlášených fašistickými pučisty a následně obětí válečné agrese ukrajinské armády za to, že v referendu vyhlásili samostatnost. A ptejme se – pokud by někde na světě někdo bombardoval české občany za to, že demokraticky projevili svou vůli, tak bychom se jim nepokusili jakkoli pomoci? Každý Čech s kouskem cti v těle by byl určitě aspoň srdcem při svých krajanech,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

EU se pokrytecky hlásí k demokracii

„EU se pokrytecky hlásí k demokracii, a přitom bojuje na straně těch, kteří vraždí ty, kdo se zachovali navýsost demokraticky, tedy ukrajinské Rusy, kteří si v referendu svobodně vybrali svou vlastní budoucnost. Ostatně vzpomeňme na Brity – když Skotové chtěli samostatnost, vyhlásili ve Skotsku referendum. A Britové neposlali na Skoty bombardéry. Tak proč bychom měli podporovat opačný přístup na Ukrajině?“ dodal Okamura.

Do konce roku nelze předpokládat naplnění minských dohod o příměří na Ukrajině, na které jsou navázány sankce Evropské unie proti Rusku, řekl premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD v reakci na vyjádření prezidenta Miloše Zemana, který v rozhovoru pro ruský rozhlas uvedl, že by EU mohla zrušit protiruské sankce do konce roku.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…