Okamura: Malé kapacity zdravotnictví? Tito za to můžou

24.11.2021 10:47 | Ze sítí

Českou republiku postihla covidová i ekonomická krize. Nemocnice se plní covidovými pacienty a ceny veškerého zboží rostou. Jak z toho ven? Předseda SPD Tomio Okamura nabídl čtenářům serveru ParlamentníListy.cz odpověď. Podívejte se sami. Ale nezůstal jen u toho. Pozornost věnoval také situaci ve Sněmovně a zdůrazňoval, že poslanci hnutí Svoboda a přímá demokracie nejsou malicherní.

Okamura: Malé kapacity zdravotnictví? Tito za to můžou
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Tomio Okamura v debatě na Primě

Česká republika čelí několika krizím najednou, především krizi covidové a ekonomické. Tomio Okamura má za to, že z těchto krizí lze vybřednout. Čtenářům serveru ParlamentníListy.cz popsal, jak by se podle něj mělo postupovat.

„Obecně bychom mohli říct, že klíčem je zdravý rozum, stačí zachovat zdravý rozum, nedělat paniku, investovat do posilování obranyschopnosti lidí, do zdravotního systému, protože to, že máme nižší kapacity nemocnic a málo zdravotníků, není vina covidu, ale politiky předchozích vlád, ale také např. krajů, které rušily nemocnice, lůžka a šetřily na platech, takže nám zdravotníci chybí, místo financování lockdownů a restrikcí, testů a roušek, je potřeba chránit ohrožené skupiny. To samé platí o bláznivých nápadech Bruselu, jak zabránit klimatickým změnám, které jsou fakticky neovlivnitelné,“ sdělil čtenářům serveru ParlamentníListy.cz, kterým odpovídal na dotazy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Pár slov věnoval také situaci ve Sněmovně.

Někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf se domnívá, že poslanecký klub si smí po volbách ustavit jen samostatně kandidující politická strana. Vychází přitom z Jednacího řádu Sněmovny. Legislativní výbor Sněmovny se touto otázkou zabýval již před říjnovými volbami do Sněmovny a konstatoval, že i politické strany zvolené v rámci některé z předvolebních koalic mohou po volbách ustavit své poslanecké kluby.

Podle Okamury je to otázka, kterou musí řešit a vyřešit právníci. Poslanci SPD nebudou malicherní a budoucí vládní koalici budou kritizovat za jiné věci.

„Nejsme malicherní, koalice byly zvoleny, zákon v Poslanecké sněmovně ale nařizuje vytvořit kluby podle zákona uznaných stran, nikoliv koalic, problém nejsou ostatní koalice, ale to, co prosazují, covidový teror, migrace, Green Deal apod. To je to, s čím musíme bojovat,“ napsal Okamura. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…