Okamura: To, co dělala v padesátých letech Brožová-Polednová, se zde děje i dnes

25.01.2015 22:21

Podle předsedy hnutí Úsvit Tomio Okamury dnes můžeme zažívat podobné jevy jako v padesátých letech. Při dotazu ParlamentníchListů.cz na zemřelou komunistickou prokurátorku Ludmilu Brožovou-Polednovou uvedl, že stejný fanatismus, který tehdy ji přiměl posílat lidi na smrt, můžeme vidět i dnes u politiků i veřejnoprávních médií.

Okamura: To, co dělala v padesátých letech Brožová-Polednová, se zde děje i dnes
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

V sobotu přinesla média zprávu, že zemřela Ludmila Brožová-Polednová. Jediná aktérka politických procesů padesátých let, která byla za svůj podíl na justičních vraždách odsouzena, zemřela v 93 letech již 15. ledna. ParlamentníListy.cz oslovily zástupce všech politických stran s dotazem, jak se podle nich bude na prokurátorku Brožovou-Polednovou vzpomínat.

Předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura  v anketě uvedl: "Na lidi jako paní Brožová by bylo nejlepší zapomenout," uvedl. Podobní fanatici podle něj jsou schopni kvůli ideologii nenávidět i své bližní. "Tak jako se v padesátých letech popravovalo ve jménu komunismu, dnes jsou ochotní takzvaní demokraté potlačovat demokracii ve jménu demokracie a svoboda slova je potlačována ve jménu svobody slova," uvedl Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Média a politici podle něj dnes manipulují veřejným míněním a plní jej nenávistí k domnělým nepřátelům demokracie, stejně jako před šedesáti lety. "Tak jako se dříve oponenti vylučovali z diskuzí nálepkováním revizionistů a agentů CIA, tak dnes se místo diskuze protivníci nálepkují jako extremisté, xenofobové, agenti Ruska atd.," říká předseda Úsvitu.

"Jen hlupák sice nálepkuje a nediskutuje o podstatě názoru, ale tento trend se tady ujal v politice i ve veřejnoprávních médiích téměř jako standard," zakončil Okamura.

Co přesně napsal ParlamentnímListům.cz Tomio Okamura:

Na lidi jako pani Brozova by bylo nejlepsi zapomenout.

Brozova i novi podobni aktivisticti fanatatici jsou ochotni ve jmenu ideologie nenavidet sve blizni, a tak jako se v padesatych letech "v dobre vire" popravovalo ve jmenu komunismu, tak dnes jsou takzvaní  demokrate ochotni potlacovat demokracii ve jmenu demokracie a je potlacovana svoboda slova ve jmenu svobody slova.

Media, politici lzou a manipuluji verejnym minenim a plni ho nenavisti k domnelym nepratelum demokracie, stejne jako pred sedesati lety.
Tak jako se drive oponenti vylucovali z diskuzi nalepkovanim revizionistu ci agentu CIA, tak dnes se misto diskuze protivnici nalepkuji jako extremiste, xenofobove, agenti Ruska atd.

Sice jen hlupak nalepkuje a nediskutuje o podstate nazoru, ale tento trend se tady ujal i ve verejnopravnich mediiich a v politice je temer standard. Bohuzel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…