Okamura bude bydlet v rouře. Půjčí si na to 20 milionů, píše bulvár

10.03.2014 9:02

Tomio Okamura si nechá postavit obydlí, které svět neviděl. Bulvár píše, že dům v podobě stojící roury mu má navrhnout světoznámý švýcarský architekt Christian Kerez. Šéf Úsvitu si na něj ale bude muset vzít 20milionovou hypotéku, přiznal.

Okamura bude bydlet v rouře. Půjčí si na to 20 milionů, píše bulvár
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Takový dům svět neviděl,“ zdůraznil Okamura Blesku. Šéf Úsvitu je připraven na to, že mu netradiční dům budou okukovat nadšenci do architektury. „Už jméno architekta znamená, že se výsledná stavba dostane do učebnic,“ vysvětlil Okamura.

Blesk přikládá i obrázek architektonického návrhu, kde popisuje jeho parametry. Jedná se o dům poskládaný z několika vztyčených rour různých výšek a průměrů. Maximálně 12,5metrová výše a sedmnáctimetrová šíře stavby by měla podle bulváru obsahovat 20 tubusů. V nich pak 4 podlaží, 5 míst v garáži, 3 samostatné byty s celkovou plochou 431 metrů čtverečních. Střechy tubusů poslouží jako terasy s výhledem do okolí.

Jak sám architekt podotkl, jde o dílo, které ještě nikdy nikdo nepostavil. „V hlavě jsem ho nosil dlouhých 20 let,“ nechal se slyšet Kerez.

Za dům bude muset Okamura zaplatit na 20 milionů korun. Ty si navíc podle jeho slov bude muset půjčit. Spoléhá hlavně na hypotéku. „Teď je mimořádně výhodná,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…