Okamura hájí svou kandidátku Samkovou: Není ochránkyní Romů, jen dělá svou práci

27.01.2014 16:59

Kandidátku Úsvitu do evropských voleb povede advokátka Klára Samková, což mnozí nepřijali kladně mimo jiné v souvislosti s její obhajobou takzvaných mačetových útočníků. Tomio Okamura ji na svém facebookovém profilu hájí a vyvrací fámy, které o ní kolují.

Okamura hájí svou kandidátku Samkovou: Není ochránkyní Romů, jen dělá svou práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

„Když jako advokátka obhajovala mačetové útočníky (advokát je její zaměstnání), NIKDY neřekla, že jsou nevinní, pouze chtěla spravedlivý rozsudek za to co udělali, bez emocí a mediálního lynče,“ uvedl Tomio Okamura.

Není ochránkyní Romů

Podle něj Klára Samková není žádnou ochránkyní Romů za každou cenu. „A to říká veřejně i sama (kdyby tomu tak bylo, nemohla by samozřejmě kandidovat za Úsvit), čehož jasným důkazem je například to, že již před lety, stejně jako já, vyjadřovala pochybnosti o soudu s Vlastimilem Pechancem, který byl i podle jejího názoru odsouzen ve zmanipulovaném procesu za rasovou vraždu Roma. Společně budeme podávat v této stížnost novému ministru spravedlnosti. Kláře se prostě jedná o spravedlnost nehledě na barvu pleti, nerozlišuje na bílé a černé, jelikož stejně jako my v Úsvitu prosazuje stejná práva i povinnosti pro všechny občany, nehledě na barvu pleti. Pakliže někdo krade či podvádí, musí být ihned potrestán, ať je to Rom či nikoliv. Problémem je jen to, že v určitých skupinách je té kriminality a problémů nepoměrně více než v jiných a to je potřeba řešit, v tom se přece také shodneme. To, že to média a novináři nechápou, posouvají jinam a pak strhnou i část veřejnosti, je jiná věc,“ napsal dále Okamura.

Absolutní právní špička

Klára Samková je, jak dále uvedl Okamura, absolutní českou právní špičkou, která vůbec v drtivé většině neobhajuje Romy. „Mimo jiné se jí podařilo rekordně 11x zvítězit a obhájit křivdy a bezpráví spáchané na běžných českých občanech u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku, přičemž pouze jeden jediný případ se týkal Romů, ostatních deset případů se týkalo bezpráví a křivd na „neromských“ českých občanech, které na nich spáchala Česká republika. Navíc, mnoho lidí hájí zcela zdarma (a opět to nejsou Romové), když vidí, že nemají peníze, a to jen proto, aby jim pomohla, což je velká vzácnost,“ tvrdí Okamura.

Nemá romský původ

Samková nemá podle Okamury ani romský původ, jak se mnozí domnívají. „Pochází z brněnské právnické rodiny. Jediné osobní 'spojení' s Romy je to, že její první manžel byl v minulosti Rom, avšak současný druhý je český sportovní novinář, který není Rom,“ sdělil dále Okamura.

Politička od devadesátých let

Advokátka už v Parlamentu působila počátkem 90. let, kdy byla poslankyní tehdejšího Federálního shromáždění za Romskou občanskou iniciativu. U soudu zastupovala mimo jiné čtyři z pěti obžalovaných v kauze mačetového útoku v Novém Boru. Kvůli střetu zájmu při obhajování klientů ji však vrchní soud z případu vyloučil. Exprezident Václav Klaus Samkovou neúspěšně navrhoval na ústavní soudkyni.

Stejně jako Tomio Okamura se přihlásila už do loňských prezidentských voleb proti předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi. Okamuru pak zastupovala v rámci jeho stížnosti k Ústavnímu soudu, ve které žádal odklad voleb hlavy státu. V souvislosti se svou nynější kandidaturou za Úsvit přímé demokracie do Evropského parlamentu vystoupila z TOP 09.

Co přesně napsal Tomio Okamura

Vážení přátelé, dovolte mi vyvrátit několik zásadních mýtů a mediálních polopravd, které se mi za několik dní nashromáždily ohledně naší kandidátky do europarlamentu JUDr. Kláry Samkové, PhD.

1) když jako advokátka obhajovala mačetové útočníky (advokát je její zaměstnání), NIKDY neřekla, že jsou nevinní, pouze chtěla spravedlivý rozsudek za to co udělali, bez emocí a mediálního lynče.

2) Klára Samková není přece žádnou ochránkyní Romů za každou cenu a to říká veřejně i sama (kdyby tomu tak bylo, nemohla by samozřejmě kandidovat za Úsvit), čehož jasným důkazem je například to, že již před lety, stejně jako já, vyjadřovala pochybnosti o soudu s Vlastimilem Pechancem, který byl i podle jejího názoru odsouzen ve zmanipulovaném procesu za rasovou vraždu Roma. Společně budeme podávat v této stížnost novému ministru spravedlnosti. Kláře se prostě jedná o spravedlnost nehledě na barvu pleti, nerozlišuje na bílé a černé, jelikož stejně jako my v Úsvitu prosazuje stejná práva i povinnosti pro všechny občany, nehledě na barvu pleti. Pakliže někdo krade či podvádí, musí být ihned potrestán, ať je to Rom či nikoliv. Problémem je jen to, že v určitých skupinách je té kriminality a problémů nepoměrně více než v jiných a to je potřeba řešit, v tom se přece také shodneme. To, že to média a novináři nechápou, posouvají jinam a pak strhnou i část veřejnosti je jiná věc.

3) Klára Samková je absolutní českou právní špičkou, která opět vůbec v drtivé většině neobhajuje Romy - mimojiné podařilo se jí rekordně 11x zvítězit a obhájit křivdy a bezpráví spáchané na běžných českých občanech u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku, přičemž pouze jeden jediný případ se týkal Romů, ostatních deset případů se týkalo bezpráví a křivd na „neromských“ českých občanech, která na nich spáchala Česká republika. Navíc, mnoho lidí hájí zcela zdarma (a opět to nejsou Romové), když vidí, že nemají peníze a to jen proto, aby jim pomohla, což je velká vzácnost.

4) Klára Samková nemá vůbec romský původ, pochází z brněnské právnické rodiny. Jediné osobní „spojení“ s Romy je to, že její první manžel byl v minulosti Rom, avšak současný druhý je český sportovní novinář, který není Rom.

Děkuji za pochopení a prosím o podporu,
Váš Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…