Okamura přivítá v Praze Le Penovou, Wilderse a další radikální politiky. Čekají se demonstrace

15.12.2017 6:50

Do Prahy dnes dorazí zástupci evropských protiimigračních stran z frakce Evropa národů a svobody (ENF), která má v sobotu v české metropoli konferenci, píše ČTK.

Okamura přivítá v Praze Le Penovou, Wilderse a další radikální politiky. Čekají se demonstrace
Foto: Mwl.nl
Popisek: Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders

Proti akci, které se za Česko účastní hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury, se chystají dnes i v sobotu demonstrace. Policie přijala zvýšená bezpečnostní opatření.

Představitele ENF, kteří dnes do Prahy přijedou, přivítá SPD na svém poslaneckém klubu. Čas přijetí nechtěl Okamura prozradit s ohledem na policejně bezpečnostní opatření. Týkají se zejména nizozemského politika Geerta Wilderse, kterému kvůli jeho protiislámským projevům hrozí radikální islamisté smrtí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Proti konferenci ENF svolaly levicová uskupení demonstrace na dnešek i sobotu. Dnes večer se uskuteční pochod od hotelu Intercontinental, na kterém chtějí demonstranti protestovat proti politice protiimigračních stran. Ty podle nich šíří strach, rasismus, sexismus a nenabízejí odpovědi na aktuální problémy.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…