Okamura vrátil Babišovi to, co o něm vykládá v posledních dnech: Trestně obviněný premiér...

03.10.2017 12:20

„Našim cílem je mít tolik poslanců, abychom mohli co nejsilněji prosazovat náš politický program,“ konstatuje pro PL.cz předseda SPD Tomio Okamura. Ke spekulacím o případné podpoře SPD vládě Andreje Babiše uvádí: „Je předčasné mluvit a vyjednávat o jakékoliv koalici s kýmkoliv před volbami. To, co říkám ale již nyní, je, že bychom měli problém účastnit se vlády, kde by byl trestně obviněný premiér,“ objasňuje.

Okamura vrátil Babišovi to, co o něm vykládá v posledních dnech: Trestně obviněný premiér...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Hnutí ANO, předpokládaný vítěz voleb, potřebuje k tomu, aby sestavilo vládu, koaliční partnery, případně někoho, kdo by jejich vládu podpořil. V úvahu přichází mimojiné i SPD. Zvláště když Babiš podle reportáže v MfD uvádí, že „všichni se ještě budou divit, kolik procent bude mít Okamura“. Jinak je však ke spolupráci s tímto hnutím skeptický.

„Program pana Okamury není reálný. Má tam dobré věci, zastavení migrace, ale i věci nereálné. Takže si to neumím představit,“ vysvětluje předseda hnutí ANO v rozhovoru pro iDnes. Zároveň však uvádí, že hnutí ANO klesají preference a že asi premiérem nebude...

ParlamentníListy.cz požádaly předsedu SPD Tomia Okamuru o reakci. „Nevím, kolik panu Babišovi ukazují jeho interní průzkumy, ale našim cílem je mít tolik poslanců, abychom mohli co nejsilněji prosazovat náš politický program,“ konstatuje. Je podle něj předčasné mluvit a vyjednávat o jakékoliv koalici s kýmkoliv před volbami, protože nevíme, kdo ve Sněmovně bude a s kolika mandáty. „To, co říkám ale již nyní, je, že bychom měli problém účastnit se vlády, kde by byl trestně obviněný premiér,“ vysvětluje Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…