Okamura vyhrožoval serveru právníky, ale médium ho předběhlo. Podává žalobu

15.12.2017 10:30

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura se čím dál více dostává do konfliktů s médii. Jeho častným terčem kritiky se stala nejen veřejnoprávní televize. Nyní ale možná narazí, protože jedno z médií na Okamurově „black listu“ se rozhodlo bránit žalobou.

Okamura vyhrožoval serveru právníky, ale médium ho předběhlo. Podává žalobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Naposledy Tomio Okamura zaútočil na server HlídacíPes.org, označil jej za podvodný a napojený na finance George Sorose. Provozovatel serveru, tedy Ústav nezávislé žurnalistiky, se tak rozhodl Okamuru zažalovat.

Server HlídacíPes.org totiž tento týden publikoval text „Tomio Okamura už není restauratér“. Nabídl tak čtenářům informace například o tom, že Okamura prodal vloni svůj podíl ve společnosti provozující restauraci Staré časy v Praze. V jeho majetkovém přiznání poslance se částka z této transakce neobjevila. A pokud by se ukázalo, že příjem z prodeje byl vyšší než sto tisíc, mohlo by se jednat o porušení zákona o střetu zájmů.

Podle Tomia Okamury server HlídacíPes.org zneužívá nevědomosti či důvěřivosti svých čtenářů za účelem vlastního prospěchu nebo své čtenáře uvádí v omyl. Na zmiňovaný článek na serveru HlídacíPes.org tak Okamura zareagoval v komentáři na svém facebooku. „Je to podvodný web HlidaciPes.org spojený s penězi George Sorose, který financuje politické neziskovky. Lživě a podvodně informuje, že jsem prý neuvedl ve svém majetkovém přiznání prodej svého podílu v restauraci,“ napsal.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Dále také dodal, že nemá smysl jakkoli věřit takovým novinářům. „Je to jedna velká mediální žumpa s cílem obelhávat dokola občany. Samozřejmě jsme vyzvali web HlidacíPes k omluvě s tím, že zdali tak neučiní, předáváme věc k řešení právníkům,“ napsal Okamura.

  • Původní zdroj ZDE

Server HlidacíPes.org se však vyjádřil, že místo omluvy se naopak rozhodl proti označení „podvodný web“ bránit právními prostředky. „Tomio Okamura už není opoziční výtržník, ale místopředseda sněmovny. Jeho útoky a urážky novinářů jsou součástí promyšlené strategie,“ vysvětluje ředitel Ústavu nezávislé žurnalistiky Ondřej Neumann, podle kterého se tak jedná o strategii útočící na jeden z pilířů svobodné společnosti, a to na nezávislá média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…