Okamura vypálil z novin: V romské komunitě je nadprůměrné množství mentálně postižených lidí

13.10.2017 10:16

SPD Tomia Okamury v průzkumech stoupá, objevuje se dokonce i na čtvrtém místě v těsném závěsu za ČSSD a KSČM. Sám Okamura tvrdí, že chce ve volbách získat více než deset procent. Zároveň se však nehrne do vlády, chce najít strany, s nimiž bude schopen prosazovat svůj program. Píše to MF Dnes.

Okamura vypálil z novin: V romské komunitě je nadprůměrné množství mentálně postižených lidí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

V rozhovoru pro deník MF Dnes mimo jiné Okamura uvedl, proč by lidé měli dát hlas právě jemu. „Hnutí navrhuje řešení ve všech zásadních oblastech,“ uvádí a jmenuje například svázání výše minimálního důchodu s minimální mzdou, program na podporu pracujících rodin s dětmi, zastropování odchodu do penze na 65 let či nastartování porodnosti „slušných rodin“.

Na otázku, co je slušná rodina, odvětil: „Já to vezmu opačně. Parazitující je ten, kdo je práceschopný, a dlouhodobě nepracuje,“ sdělil. Následně podotkl, že on sám nemá rád parazity. „Navrhujeme zásadní přeskupení dávek, což pro stát nevyjde o moc dráž. Balík peněz od parazitujících přesměrujeme ke slušným a pracujícím. Navrhujeme, aby pracující rodič měl v případě narození prvního dítěte slevu 50 procent z daně z příjmu fyzických osob. V případě druhého dítěte by měl stoprocentní,“ míní.

Podle jeho slov by k těmto opatřením stačilo přeskupit finance. „Zastropujeme dávky nepřizpůsobivým a notoricky nepracujícím, kteří si udělali svůj životní program z toho, že budou mít co nejvíc dětí a budou parazitovat na dávkách,“ řekl Okamura s tím, že by šel hluboko pod úroveň minimální mzdy. 

„Musíme z nepřizpůsobivých udělat co nejvíce přizpůsobivé. Třeba tím, že pro děti příjemců dávek ze sociálně vyloučených lokalit zavedeme povinný poslední ročník mateřské školy. Ne plošný pro všechny, ten chceme zrušit. Děti nepřizpůsobivých rodičů mnohdy nemají základní hygienické návyky ani neumějí česky,“ řekl Okamura. A dodal také to, že v romské komunitě je nadprůměrné množství mentálně postižených lidí. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura se pak vyjádřil i proti islámu, který nevnímá jako náboženství, ale jako ideologii. „Plně ctíme náboženskou svobodu v souladu s Ústavou a Listinou základních práv a svobod, ale nepleťme si náboženskou svobodu se šířením nenávistné ideologie. Islám hlásá nesnášenlivost, nadřazenost vůči jiným, a to my zásadně odmítáme,“ řekl rázně. 

Závěrem pak zmínil, s kým by rozhodně nešel do vlády – poukázal na probruselské a proimigrační strany. „Nechci spolupracovat s nedůvěryhodnými lidmi, jako jsou Kalousek nebo Sobotka, a také bych měl problém jít do vlády s obviněným premiérem,“ uzavřel Okamura.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…