Okamura zveřejnil nevídané foto své osoby. A pokud jde o důvěru vládě...

18.02.2014 8:18

Šéf hnutí Úsvit Tomio Okamura se na svém Facebooku podělil o fotografii, kde je zachycen vedle klavíru na hodině zpěvu, kterému se začal věnovat. V Hospodářských novinách dnes zároveň o hnutí tohoto politika píše Petr Fischer jako o „polovládní opozici" v souvislosti s dnešním hlasováním o důvěře vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD). Dopoledne Okamura sdělil, že jeho hnutí při hlasování o důvěře odejde ze sálu.

Okamura zveřejnil nevídané foto své osoby. A pokud jde o důvěru vládě...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Tomio Okamura v rozhovoru s poslancem Davidem Kádnerem

Anketa

Kdybyste byli poslanci, dali byste důvěru vládě Bohuslava Sobotky?

64%
32%
hlasovalo: 9237 lidí

„Tak mám za sebou druhou hodinu zpěvu. Říkal jsem si, že bych si rád někdy jen tak pro sebe hezky zazpíval. Ale asi nemám dostatek talentu, je to náročné. Dostal jsem za úkol do příště dělat doma každý den dechová cvičení," napsal Okamura k fotografii, kterou zveřejnil na svém facebookovém profilu.

Tomio Okamura je lídrem hnutí Úsvit přímé demokracie. Právě Úsvit je podle informací deníku Právo jediným klubem, který může vládu ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL aktivně podpořit. Jak v pondělí řekl listu šéf čtrnáctičlenného klubu Radim Fiala, rozhodne postoj koaličních stran k možnosti schválení zákona o obecném referendu.

„V případě, že nám řeknou ano a že v programu nebudou žádné nesplnitelné věci, tak my tu vládu podpoříme. Neznamená to ale, že vládu budeme podporovat po celé období. Ke každému zákonu budeme přistupovat ad hoc. Ale dáme vládě šanci," uvedl Fiala.

Polovládní opozice jako politické novum

Petr Fischer ve svém komentáři pro Hospodářské noviny smýšlí o Úsvitu jako o „polovládní opozici", kterou tvoří spolu s komunisty. Těžko bychom prý v dějinách obnovené české demokracie hledali jiné hlasování o důvěře vládě, které by bylo tak nezajímavé jako to dnešní. S programem vlády je podle komentátora silný souhlas i v opozičních lavicích, což je prý politické novum.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury ústy svého vůdce prohlásil, že se s představami koalice shodne ze čtyř desetin. A kdyby vládní poslanci byli ochotni veřejně slíbit, že podpoří Okamurův návrh obecného referenda, dal by Úsvit Sobotkově kabinetu důvěru prakticky ihned (to neznamená, že se to nakonec přece jen nestane)," shrnuje Fischer.

reklama

autor: adr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …