Ondřej Neff píše o Sobotkově a Babišově předposranectví. Bojí se prý Putina, a ten přitom ustupuje

04.09.2014 15:38

Web Neviditelný pes Ondřeje Neffa publikuje svého šéfredaktora (vystupujícího pod přezdívkou „Aston") s názvem „Putinův únik ze slepé uličky“. Reaguje v něm na zprávy o údajné dohodě mezi prezidenty Porošenkem a Putinem na zastavení bojů na východě Ukrajiny a zmiňuje údajné „Sobotkovo a Babišovo předposranectví“ ohledně sankcí vůči Rusku.

Ondřej Neff píše o Sobotkově a Babišově předposranectví. Bojí se prý Putina, a ten přitom ustupuje
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Známý publicista sleduje další informace, které se vztahují na včerejší zprávu, že se údajně ruský prezident Vladimir Putin a ukrajinský prezident Petro Porošenko v telefonickém rozhovoru dohodli na příměří v Donbasu a na způsobech řešení ukrajinské krize.

„My nejsme účastníky bojů, my nemůžeme uzavírat žádnou dohodu o míru," tak prý reagoval ruský prezident Putin na prohlášení ukrajinského prezidenta Porošenka, že se spolu dohodli na příměří. Ondřej Neff píše o sedmi bodech, jež navrhl Vladimir Putin, které by měly zastavit boje.

Celý článek Ondřeje Neffa ZDE.

V podstatě jde podle Neffa o přerušení bojů, výměnu zajatců a zahájení obnovy. „V bodech není ani slovo o dalším řešení ukrajinské situace, natož o vzniku jakéhosi Novoruska, jež má být dalším produktem Putinovy továrny na výrobu odštěpeneckých států,“ zdůraznil.

Putin reaguje na sankce uvalené Západem

„Budoucnost ukáže, do jaké míry je to reálný plán anebo propagandistická akce,“ uvádí publicista s tím, že cílem propagandy by bylo oslabit sankce, které už začínají Rusko citelně bolet.

„Pokud tedy jsou aktuální jednání vedena seriózně a nejsou míněna jen jako zástěrka určená k oklamání světové veřejnosti, obě strany konfliktu by se musely vzdát naděje, že svých cílů dosáhnou vojensky,“ uvádí Neff. To je podle něj základní podmínka.

„Pokud ale je jakási základní dohoda v dohledu, bude to znamenat velkou blamáž pro Sobotkovo a Babišovo předposranectví. Ostatně, i kdyby Putinových sedm artikulů byla pouhá propaganda, i ta ho politicky omezuje a jistě by se k nim neuchýlil, kdyby svobodný svět nezareagoval sankcemi a omezil se na rozčilené kvokání v politických úvodnících,“ je přesvědčen Ondřej Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…