Opil se, objímal se s Rusy, teď se bratří s Čínou! Jakub Janda nadává šéfovi Sněmovny Vondráčkovi

11.11.2019 10:00

Sinoložka Olga Lomová si všímá na blogu na serveru Aktuálně.cz návštěvy u vedoucího čínské „stranické rozvědky“. Navštívil jej předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček. A návštěva nezůstala bez povšimnutí ani lobbisty Jakuba Jandy.

Opil se, objímal se s Rusy, teď se bratří s Čínou! Jakub Janda nadává šéfovi Sněmovny Vondráčkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Oddělení mezinárodních styků ÚV KS Číny, které Vondráček navštívil, je podle informací sinoložky Lomové ve výročních zprávách BIS označováno za specifickou stranickou rozvědku. Vondráčka pak přijal samotný předseda oddělení Sung Tchao. 

„Podobná jednání obcházejí standardní mechanismy diplomatických styků, podkopávají autoritu našeho demokratického politického systému a zatahují Českou republiku do sféry čínského vlivu. Je to patrné i z oficiálního komuniké uveřejněného na stránkách OMS, které událost předkládá čtenářům především jako příležitost legitimizovat nedemokratický politický systém a ukázat význam Komunistické strany Číny. Sung Tchao bez zábran stírá rozdíl mezi Komunistickou stranou Číny a politickou stranou demokraticky zvolenou občany České republiky, a dokonce nabízí leninský projekt vedoucí úlohy Strany Vondráčkovi jako příklad ‚čínské moudrosti‘ hodný následování a přínos k ‚politické kultuře lidstva‘. Jedním dechem přitom hovoří o tom, že Čína v ‚nové éře‘ (jak Si Ťin-pching označuje své vládnutí) převezme iniciativu v celosvětovém měřítku,“ uvádí Lomová. 

„Hlavním smyslem setkání se zdá být snaha ÚV KS Číny ‚řádně vyřešit citlivou otázku, která by mohla ovlivnit vzájemnou důvěru‘. S ohledem na nedávné dění kolem sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem měl soudruh Sung Tchao jistě na mysli to, aby ANO přivedlo k rozumu Piráty. Vzhledem k tomu, že čínština formálně nemusí rozlišovat singulár a plurál je však možné, že požadavek byl míněn obecně a vztahuje se i na další blíže neurčené ‚citlivé otázky‘,“ dodala Lomová.

„Třetí nejvyšší ústavní činitel jednal o prohloubení spolupráce s čínskou rozvědkou, před kterou varuje BIS. To je neskutečné, jak nezodpovědné a hloupé politiky máme v čele státu. Fakt se za ně konstantně stydím. Nejdříve se hrdě opije a objímá s ruskými okupanty, teď se jede klanět bezpečnostnímu aparátu čínských komunistů,“ okomentoval pak celou věc na svém facebookovém profilu Jakub Janda.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…