Opilci, feťáci, nakažení AIDS. Tereza Spencerová o armádě Ukrajiny

10.07.2015 13:15

Nad šestou vlnou mobilizace a situací na Ukrajině se na webu ParlamentníchListů.cz zamýšlí analytička Tereza Spencerová. Dle ní zájemců o válku ubývá, ale vojenské správy se už naučily jednat efektivně a odvádějí všechny, komu se nepodařilo z armády nějak „vykroutit“.

Opilci, feťáci, nakažení AIDS. Tereza Spencerová o armádě Ukrajiny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Oděse přes její rozervanost visí pouze ukrajinské vlajky

Podle Spencerové, jež vychází z analýzy ukrajinského listu Vesti, se však armáda bojeschopnější nestane. „Každým dnem se do armády dostává stále více nemocných, alkoholiků, narkomanů a obecně všech, kdo válčit vůbec nechce,“ píše a ihned konstatuje, že takoví vojáci při první příležitosti dezertují nebo se vzdají do zajetí. „Ve výsledku se tak velitelé přímo na bojišti chytají za hlavu, protože pět až deset procent nově povolaných vojáků musejí sami vyloučit hned po jejich příjezdu,“ popisuje Spencerová a cituje ukrajinskou lékařku, která dle svých slov měla mezi pacienty i mladíky se žloutenkou či AIDS.

Situace často využívají i místní orgány pro své vlastní zájmy. Jejich zvolená moc závisí na náladě lidí a těm se do mobilizace příliš nechce. Ve výsledku se tak městské rady naučily využívat války jako cesty, jak ulice svých měst zbavit alkoholiků a násilníků,“ konstatuje analytička.

Paradoxem navíc je, že podle ukrajinského listu Vesti to dříve bylo ještě horší. „Při minulých mobilizacích některé vojenské správy posílaly lidi do války bez jakéhokoli lékařského posouzení. Oficiální statistiky o počtech nemocných a boje neschopných, kteří se ocitli v armádě, neexistují, ale v každém případě je řeč o stovkách a stovkách lidských životů a milionech zbytečně vyhozených hřiven,“ doplnil Spencerová.

Celý text čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…