Opilec. Kalousek. Českem se právě rozlila vlna vzteku

27.06.2018 10:24

Občas se historické události sejdou ve stejný den. Někdy spolu nesouvisí, ale čas od času jsou velice příznačné. Za takovou – až osudovou – souhru dat považují mnozí fakt, že nová vláda Andreje Babiše vznikne právě v den, kdy si Česká republika připomíná oběti komunismu, a tato vláda má právě na hlasech komunistů záviset. Zde jsou reakce známých novinářů a představitelů takzvané „demokratické opozice“.

Opilec. Kalousek. Českem se právě rozlila vlna vzteku
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Fotografování s příznivci TOP 09

Není žádným překvapením, že proti je TOP 09 a její současný předseda Jiří Pospíšil. Ve svém příspěvku na sociální síti Twitter připomíná Miladu Horákovou. Že jmenování vlády s podporou komunistů proběhne zrovna na výročí její justiční vraždy, to považuje Jiří Pospíšil za špatný vtip a urážku.

Anketa

Doporučujete ÚV KSČM doporučit poslancům KSČM toleranci vlády Andreje Babiše?

hlasovalo: 10350 lidí

O slovo se hlásí i bývalý předseda TOP 09, Miroslav Kalousek, který dovedl stranu v posledních volbách k výsledku těsně nad 5 %. Taktéž připomenul Miladu Horákovou, ale i Klementa Gottwalda, který jí odmítl dát milost a byl „také bezskrupulózní opilec myslící jen na sebe“, neodpustil si Kalousek průhlednou narážku.

Ani ODS nenechala souhru dat bez vyjádření. Její předseda Petr Fiala se také zmínil o popravě Milady Horákové a navíc i sloučení KSČ a sociální demokracie. Celou akci považuje za nevkusnou a aktéři si ji měli odpustit.

Jeho slova souzní s vyjádřením výkonné rady ODS, která odsuzuje jmenování vlády Andreje Babiše zrovna v tento den.

A i předseda Bělobrádek přispěchal se svou troškou do mlýna. Dává odkaz na rozhovor s Pavlem Tigridem v souvislosti s dnešním jmenováním nové vlády Andreje Babiše.

„Komunista se o moc nedělí,“ předává Bělobrádek slova Pavla Tigrida.

Příležitost upozornit na nebezpečí komunismu si nenechal ujít ani novinář Ondřej Kundra. Novým ministrům posílá vzkaz ze slov Milady Horákové.

Naopak Jan Tuna, taktéž novinář, pojal svou reakci na Facebooku velmi pregnantně.

Na jmenování reagoval i server Forum24 Pavla Šafra. Článek, který o jmenování zveřejnili, je plný zmínek o Babišově minulosti, jak se Babiš ještě rád spřáhl s komunisty i bolševiky a jak komunisté opět chtějí ovládat Česko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…