Opilec hejtman Košta? Andreji Babišovi se to zle vrátilo, je to legrace

07.02.2017 14:24

Andrej pije. Tak zní název dalšího dílu satirického pořadu Kanceláře Blaník na serveru Stream.cz. Princ Miroslav potřebuje pomoct – aby se druhý den ve Sněmovně dostal ke slovu. Jak to celé dopadne? Je ironií osudu, že tato parodie byla zveřejněna jen den předtím, než se Andrej Babiš vyjádřil k údajnému problému s alkoholem olomouckého hejtmana Oto Košty.

Opilec hejtman Košta? Andreji Babišovi se to zle vrátilo, je to legrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Potřebuju ožrat Andreje,“ říká následně v kanceláři Tonda Blaník svému asistentovi. „Ale on moc nepije, ne?“ oponuje ten. „No právě, tak ho naučíme. Ale kup nějaké drahé, je to miliardář, ti mají mlsný jazýček,“ konstatuje Tonda.

Druhý den ráno se v kanceláři povaluje mnoho lahví od vína, když vtom volá „Kalous“. „Tenhle tunelář, tenhle zloděj, který nakradl miliardy,“ zní u toho Babiš z televizní obrazovky z přenosu ze Sněmovny. „Tak to se omlouvám,“ reaguje Tonda Blaník, jemuž se evidentně Babiše „zneškodnit“ nepodařilo. 

Situace se pak opakuje, když Kalousek chce „zničit“ Babiše před tím, než se sejdou v pořadu Otázky Václava Moravce České televize. Tentokrát mají být na pořadu dne slovenský alkohol i slovenské potraviny. Ani to se však nepovede. „Ten chlap je neutahatelnej,“ konstatuje Blaník. 

Video najdete ZDE.

Následuje další plán, kvůli němuž si volá Blaník s dalším zaúkolovaným od Kalouska. „Lex Babiš? To je přeci geniální dát dohromady Kalouska se Sobotkou,“ konstatuje Blaník. Po schválení zákona volá Babišovi: „Andreji, tak jsem ti to domluvil u Miloše, jak jsi chtěl,“ hovoří o prezidentovi a jeho vetu. Závěrem se pak opětovně Blaník s Babišem opijí, Babiš pak v hospodě druhý den pije panáky. Novinový titulek poté poukazuje na delirium tremens. Herci pořadu si následně dělají i legraci z toho, že po alkoholu se přibírá, přičemž ukazují záběry Babiše, jak sděluje, že potřebuje větší oblek.

Alkohol je přitom v hnutí ANO nyní skloňované téma. Andrej Babiš totiž včera obvinil hejtmana Olomouckého kraje Oto Koštu z problémů s alkoholem, ten to odmítl. „Sorry jako,“ vzkázal Babišovi hejtman a rezignaci, k níž byl vyzván, odmítl.

„Andreje Babiše si vážím pro jeho workholismus, ale pro mě je nepochopitelné, že přes to všechno, co se děje, si nenajde deset minut, aby se zeptal na můj pohled,“ řekl pak v pořadu DVtv.cz Košta. Dle svých slov ztratil k Babišovi respekt. Následně pak dokonce změnil slova, to v momentě, kdy se jej moderátor zeptal na Babišova slova o alkoholu. „Tak správně zvolím: Uznávám ho jako workholika a člověka, který bez diskuzí něco dokázal. Ale to, že mě osočí tímto způsobem, mi připadá nedůstojné jeho formátu,“ řekl.

K problémům s alkoholem pak uvedl následující: „Při veřejných vystoupeních jsem nikdy opilý nebyl. Existuje jeden moment, a to bylo ne příliš šťastné vystoupení, ke kterému jsem se přiznal. Bylo to dne 8. 12. v Událostech, komentářích ČT24, kdy jsem šel do vysílání poté, co jsem požil alkohol. Kdybych byl opilý, do studia zřejmě nedorazím.“ Uráží jej tak, že je tento argument, o jeho problémech s alkoholem, používán. 

Celé video najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…