Orloj naštvaných: Feri, Kalousek, Stanjura, Fischer a další. Vlády už mají plné zuby

15.04.2020 19:06

Česko už přes měsíc svírá koronavirová krize a vláda Andreje Babiše (ANO) čelí stále ostřejší kritice za to, co v této krizi dělá, případně ještě hůře, co nedělá. Do Babišova kabinetu se obuli Zbyněk Stanjura (ODS), Miroslav Kalousek (TOP 09), Pavel Telička, poslanec Dominik Feri (TOP 09) či senátor Pavel Fischer. Na koaliční vládu ANO a ČSSD dopadala rána za ranou.

Orloj naštvaných: Feri, Kalousek, Stanjura, Fischer a další. Vlády už mají plné zuby
Foto: Facebookový profil TOP 09
Popisek: Předsedové opozičních politických stran TOP 09, ODS, Pirátů, STAN a lidovců při přednesu své výzvy vládě

Poslanec Zbyněk Stanjura se podivoval nad tím, že vláda uvažuje o majetkovém vstupu do některých společností.

„Podle Romana Prymuly a dalších představitelů vlády letos nebudou zahraniční dovolené a hranice zůstanou dlouho uzavřené. Opravdu pravý čas na nákup letecké společnosti ČSA. Tipuji, že kromě české vlády nebude další zájemce,“ poznamenal předseda poslaneckého klubu ODS.

Zbyněk Stanjura kroutí hlavou nad Babišovou vládou

Anketa

Jak zatím hodnotíte výkon Stanislava Křečka jako ombudsmana? (Ptáme se od 15.4.2020)

95%
hlasovalo: 19091 lidí
Volič, který na sociální síti Twiter paroduje někdejšího čínského poradce prezidenta Zemana Jie Ťien-minga, jenž zmizel v roce 2018, „Jie v exilu“ připomněl, jak se vláda chová k menším živnostníkům, kteří nejsou v postavení tak velké společnosti, jako je ČSA.

„Pokud jste OSVČ a majitel hospody, zavřeno budete mít minimálně od 14. 3. do 25. 5. a to musíte mít ještě zahrádku. To je 72 dní. Od státu máte garantovanou pomoc 25.000 Kč. To máte 347,- na den. A z toho platíte nájem provozovny, vlastní nájem, energie, zaměstnance...“ shrnul obtížnou situaci drobných podnikatelů volič.

Někdejší europoslanec za hnutí ANO Pavel Telička si přisadil, že tato čísla dokládají, jak se tato vláda podnikatelům vysmívá. A pražské podnikatele prý nechává úplně stranou. „Je to výsměch a důkaz toho, že jde jen o divadlo před jejich voliči. Pražští podnikatelé stále mimo zájem,“ vypálil rozzlobeně.

Jie kroutí hlavou nad Babišovou vládou

Tajemný Jie však vyjádřil naději, že vláda snad jen žertovala.

„Taky pořád doufáte, že už konečně zítra bude TEN DEN, kdy udělá vláda tiskovku a řekne: ‚Hele dobrý, měsíc říkáme protichůdný věci, za hranice samozřejmě můžete, ten nápad se záchranou aerolinek byl takovej blbej fór a hobbymarkety jsme otevřeli první, protože jsme to losovali‘?“ napsal.

Jie kroutí hlavou nad Babišovou vládou

Poslanec Dominik Feri prohlásil, že kdo přežil Babišovu vládu, přežije už všechno. Poukázal na to, jak „ušmudlané“ peníze dostaly osoby samostatně výdělečně činné a jak jsou v mnohdy ještě hrozivější situaci lidé, kteří pracují např. na dohodu o provedení práce.

Dominik Feri kroutí hlavou nad Babišovou vládou

Nehodlal mlčet ani Feriho stranický kolega a šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek

„Jsem rád, že vláda konečně zveřejnila harmonogram otevírání obchodů a služeb. Teď ještě poskytnout skutečnou pomoc, aby také bylo co otevírat. Zvláštní pozornost zaslouží umělci OSVČ, kteří budou bez příjmu až do podzimu. Dřít však musí denně, aby si zachovali kompetenci,“ upozornil Kalousek.

„Snažili jsme se prosadit příspěvek na fixní náklady, tedy zejména na nájem. Poslanci ANO, ČSSD a KSČM to zablokovali. Zkoušíme to dál,“ pokračoval.

Na rozhovoru s prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomášem Prouzou Kalousek demonstroval, jak neschopná Babišova vláda je. Důkazem její neschopnosti má být plán postupného otevírání obchodů, který kupříkladu s Prouzou nikdo nerozebíral.

„Mám to chápat tak, pane prezidente Tomáši Prouzo, že vláda dnes zveřejnila plán otevírání obchodů a služeb, aniž o tom s Vámi jednala? Pak je to ještě horší, než jsem si myslel a hloupost, arogance a nekompetence této vlády nemá v Evropě obdoby. V tom jsme opravdu první,“ nebral si servítky Kalousek.

Od Prouzy se dozvěděl, že skutečně konzultace plánu neproběhla a obratem konstatoval, že je to důkaz toho, že vláda postupuje hloupě.

MIroslav Kalousek kroutí hlavou nad Babišovou vládou

Senátor Pavel Fischer slovní palbu do řad vlády završil poukazem na skutečnost, že ministerstvo zahraničí jaksi přešlo mlčením fakt, jak vstřícně se k nám zachoval Tchaj-wan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…