Ortel nad Pavlem Novotným: Do věci promluvil Banga. Výrazně

11.04.2018 9:40

Bulvární novinář Pavel Novotný poděkoval zpěváku Radku Bangovi a novináři Ivanu Brezinovi, kteří jej přišli podpořit u soudu. S Novotným se totiž soudí rodina, která na sociální síť nahrála video, na němž jejich dítě zpívá píseň Ortelu. Novotný pak rodinu nevybíravě kritizoval a ta jej dala k soudu. Píše o tom server iDnes.cz.

Ortel nad Pavlem Novotným: Do věci promluvil Banga. Výrazně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Na videu, za nějž Novotný rodiče kritizoval, zpívá Monika Benešová a Karel Vyskočil se svým nezletilým synem píseň kapely Ortel. „Pro Alláhovo slávu, uříznou ti hlavu,“ zpívá syn, a dokonce si i rukou přejíždí výmluvně po krku. 

Novotný pak rodiče nazval debily i kretény. A právě za tyto výrazy jej rodiče zažalovali, chtějí po Novotném odškodnění a omluvu. 

Na stranu Novotného se u včerejšího soudního stání postavil mimo jiné zpěvák Radek Banga. „Píseň Mešita je jedním z hlavních důvodů, proč jsem proti skupině Ortel veřejně vystoupil. Její text vykresluje muslimy, tedy asi miliardu lidí, jako teroristy. S tím nemůžu souhlasit,“ řekl mimo jiné k oné skladbě Banga, jemuž rovněž vadí, že skladbu zpívá malé dítě. 

„Osmiletý kluk si nemůže na takto komplikovanou věc udělat názor. Skupina Ortel je extrém, i podle odborníků,“ řekl zpěvák Banga před soudem. Banga je dlouhodobým kritikem Ortelu, mimo jiné před dvěma lety odešel na protest z předávání Českých slavíků poté, co měla cenu dostat právě tato skupina. 

Zasahovat proti kapele však nechce, neboť jejich texty nejsou v rozporu se zákonem a žijeme v demokratické zemi. Ale stejná práva jako Ortel se vyjádřit má podle Bangy i Novotný. Jen Banga podotkl, že bulvární novinář možná mohl volit jiná slova. „Ale to by zase nebyl on,“ řekl Banga, jemuž označení debil a kretén ponižující nepřijde. „Kdybych se měl zabývat každým, kdo mě nazve debilem, tak žaluju každý den někoho,“ dodal Banga. 

Kromě něj se pak Novotného zastal i novinář Ivan Brezina. „V rodině, kde se dítě učí podřezávat krk, je něco podivného. Měly by se tím zabývat úřady na ochranu dětí,“ zmínil. 

Rozsudek v případu by měl být vynesen v květnu.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…