Osmdesát procent národa souhlasí s Václavem Klausem. Průzkum o uprchlících odhaluje i jiná pozoruhodná čísla

31.07.2015 15:06

Společnost SANEP přináší exkluzivní průzkum, který pravděpodobně ani trochu nepotěší ty občany, kteří si myslí, že je třeba pomoci uprchlíkům z Afriky a Blízkého východu. Většina lidí si totiž zjevně myslí něco jiného. A bezmála třetina populace viní z této krize Spojené státy a jejich partnery, kteří vedli války v různých částech světa.

Osmdesát procent národa souhlasí s Václavem Klausem. Průzkum o uprchlících odhaluje i jiná pozoruhodná čísla
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Jak ukázal aktuální exkluzivní průzkum společnosti SANEP, uprchlíků ze třetích zemí se bojí v souhrnu 76,3 % dotázaných respondentů, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace. Téměř třetina veřejnosti (33,1 %) se pak domnívá, že viníkem současné uprchlické vlny z Afriky a Blízkého východu jsou vojenské intervence USA a dalších států,“ píše agentura.

CELÝ PRŮZKUM ZDE

Přes 70 procent lidí má za to, že bychom neměli přijímat vůbec žádné uprchlíky. Aby to bylo zajištěno, téměř osmdesát procent dotázaných je nakloněno obnově hraničních kontrol mezi státy EU. Přes 30 procent lidí má za to, že má stát udělat maximum pro ochranu svých hranic. Lidé vítají např. výstavbu plotu na maďarských hranicích.

Čtvrtina dotázaných v průzkumu přiznává, že se bojí nárůstu počtu muslimů v Česku. Čtyři pětiny dotázaných souhlasí s názorem exprezidenta Václava Klause, že bychom měli uprchlíky posílat tam, odkud přišli. Jen necelých 8 procent dotázaných má za to, že je Česká republika připravena na přijímání uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…