Otevřete si ParlamentníListy.cz a pobavte se blbstvím, vyzývá spisovatel Stránský

22.07.2017 17:54

Spisovatel, scenárista a skaut Jiří Stránský, jenž na vlastní kůži poznal „pohostinnost“ komunistických kriminálů, sepsal v komentáři pro Český rozhlas malý návod pro voliče, jak by se mohli rozhodovat u volebních uren, až budou v říjnu rozhodovat o složení Parlamentu. Zmínil přitom i server ParlamentníListy.cz.

Otevřete si ParlamentníListy.cz a pobavte se blbstvím, vyzývá spisovatel Stránský
Foto: Archiv JS
Popisek: Spisovatel Jiří Stránský

Za tři měsíce půjdou Češi, Moravané a Slezané k volbám a pokud ještě nevědí, komu by mohli odevzdat svůj hlas, Stránský jim nabízí pomocnou ruku. Jako člověk, kterého pronásledovali komunisté, dává lidem jednoduchou radu. Pokud se o vaše hlasy budou ucházet starší politici, zeptejte se jich, co dělali za komunistů.

Stránský poukazuje např. na pány Ladislava Jakla, Václava Klause a Jiřího Weigla. Ti sice nikam nekandidují, ale i tak zřejmě stojí za to podívat se, jak smýšleli o Československu před rokem 1989. Klasickou ukázkou prý může být text, jenž se objevil na serveru ParlamentníListy.cz, v němž tři zmínění pánové kritizují Jáchyma Topola a jeho pohled na komunistické Československo.

Text pánů Klause, Jakla a Weigla naleznete zde

„Většina z vás má počítače s internetem – najděte si Parlamentní listy (to jsou takové ty listy, které už skoro jediné u nás hájí svobodu a demokracii) a pokuste se nemít vztek z těch metráků lží podobných lžím komunistickým, a zkuste se pobavit blbstvím, kterému tolik šel po krku i Jan Werich a jehož poznámky k lidské blbosti nás baví dodnes,“ napsal Stránský.

Celý komentář naleznete zde

Sluší se dodat, že Klaus, Jakl a Weigl svůj komentář napsali pro Salon Práva a uveřejnil ho server Novinky.cz. Pánové chtěli dát najevo, že komunistické Československo nevnímali jako „zakomplexovanou zemi buranů“. Topol svou komunistickou vlast takhle vnímal, ale podle pánů tím uráží celé generace občanů Československa. Nemluvě o justičních vraždách, kterých se komunisté dopustili.

Stránský dává za pravdu Topolovi a nejen Václavu Klausovi připomíná, že komunisté tuto zemi zbídačili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…