Ožíračka, sahání pod sukně. I tak se dnes připomínalo MDŽ. Jestli na mě zkusíte soudružský karafiát, přetáhnu vás pánví, hrozila všem dáma

08.03.2016 19:36

Mezinárodní den žen je svátkem uznávaným Organizací spojených národů. Připomíná protesty žen z roku 1908 v New Yorku. Po první světové válce se jeho oslava ustálila na 8. březnu. Od roku 1975 je chápán jako den mezinárodní solidarity žen za rovnoprávnost, spravedlnost, mír a rozvoj. Zatímco premiér Bohuslav Sobotka vyjádřil ženám úctu a respekt, ekonomku Markétu Šichtařovou prý gratulanti rozpalují hněvem na nejvyšší míru.

Ožíračka, sahání pod sukně. I tak se dnes připomínalo MDŽ. Jestli na mě zkusíte soudružský karafiát, přetáhnu vás pánví, hrozila všem dáma
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslankyně Parlamentu ČR

Sociolog Petr Hampl, jenž se řadí mezi hlavní kritiky islámu, připomněl, v čem tkví hlavní ženská zbraň. V sexualitě. Muž, který chce udělat dojem na dámu, aby získal její srdce, se vybičuje k lepším výkonům. Dnes ale vidíme i jiné trendy. Ženy se své hlavní zbraně podle Hampla vzdávají, což považuje za chybu. A pak máme také co do činění s kulturou, kde se se ženami obchoduje a evropská galantnost tam schází.

Mimochodem, všimli jste si, že v civilizacích, kde ženy nemohou muže „vydírat“, nevznikla ani mužnost v našem slova smyslu? I povahové rysy typu bojovnosti, odvahy, rytířství a ochranitelství nakonec musejí ženy na mužích vynucovat. Ale když se rozhlédnu po svém okolí, mám pocit, že to pořád ještě dělají skvěle. Chlapů ubývá, ale nevymřeli,“ napsal Hampl na sociální síti Facebook.

Ožralí muži a ženy souložili v kancelářích, zavzpomínal zakladatel ODS

Senátor Jaroslav Doubrava tamtéž ženy vyzval, aby si nenechaly vzít svůj svátek. A popřál jim, aby je alespoň dnes muži nosili na rukou. Úctu k ženám vyjádřili i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) či senátor Václav Láska. Ten se ale zároveň pozastavil nad tím, že ženy dostávají stále nižší platy než muži. Oslavy MDŽ to asi nespraví. Mohli by to ale napravit muži, kteří by poněkud upozadili svá ega a otevřeli v tomto prostor ženám.

Vysokoškolský pedagog z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy byl prý ráno překvapen, když ho Facebook upozornil na MDŽ. „Proboha proč? MDŽ je pro mě den ožralých chlapů, kteří s úlisným úsměvem žádají hubičku od vyděšených spolupracovnic v práci. Pamatuji, jak předseda ROH a předseda KSČ s uvadlými tulipány obcházeli ožralí podnik a chtěli každé ženě blahopřát a jak se kolegyně před nimi zavíraly na WC, aby je nemusely líbat,“ zavzpomínal.

Zdůraznil, že si žen váží stejně jako mužů, pokud dobře odvádějí svoji práci, umějí argumentovat ve sporech a respektují hodnoty dobra, lásky a pravdy. Kdokoli se takto nechová, toho pedagog nemá v úctě. Opět bez ohledu na to, zda jde o ženy či muže. „Přiblblý postbolševický svátek je mi šumák,“ uzavřel na sociální síti.

Ve stejném duchu se vyjádřil i komentátor a někdejší zakládající člen ODS Petr Paulczyňski. I on zavzpomínal na časy, kdy opilí komunističtí soudruzi předali květinu. „Pak nastala bohapustá ožíračka a ožralí účastníci mužského pohlaví za řevu oplzlých písní sahali svým stejně ožralým kolegyním pod sukně. V lepším případě. Všichni blili, jenom soudruh ředitel zvracel. Tajené mimomanželské styky v ten den obsadily přilehlé kanceláře. Druhý den bylo všem blbě. Nechápu, jak se po tom může někomu stýskat,“ nechápavě koutil hlavou na sociální síti. Obrazně.

Své k MDŽ napsala i ekonomka Šichtařová

Pohled „z druhé strany barikády“ přidala ekonomka Markéta Šichtařová a nebrala si servítky. Senátoru Doubravovi by její slova asi radost neudělala. „Tak to na mě dneska už tři lidi zkusili s MDŽ. Nevěděla jsem, jestli se smát, či brečet, že zrovna MĚ(!!!) si někdo může v duchu spojovat s takovým zprofanovaným komunistickým paskvilem. Varuji všechny chlapy: Zkuste mi někdo přinést červený soudružský karafiát a spustit něco o MDŽ, a přetáhnu vás pánví po hlavě! Teď už chybějí jen mávátka na 1. máje,“ rozohnila se žena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…