Pacient z LDN Lány, vyjádřil se herec Maryško o Zemanovi. Anna Geislerová shání tlumič

17.08.2018 12:18

Prezident Miloš Zeman dostal další ránu kvůli tomu, že se rozhodl promlčet 50. výročí příjezdu tanků Varšavské smlouvy do Československa. Herec Jiří Maryško napsal k této příležitosti pár slov o „pacientovi z LDN Lány“ a podpořil písničkáře Jaroslava Hutku.

Pacient z LDN Lány, vyjádřil se herec Maryško o Zemanovi. Anna Geislerová shání tlumič
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem, který se natáčel na Vysočině.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček oznámil, že prezident Miloš Zeman nechystá žádný zvláštní projev k padesátému výročí počátku okupace naší země, která následně trvala více než dvacet let. Prezident Zeman se prý k okupaci vyjádřil ještě v době, kdy to vyžadovalo odvahu - na počátku komunistické normalizace. Také kvůli tomu přišel o práci. Teď už podle Ovčáčka prezident nemusí dokazovat svou statečnost. Dnes už by to prý bylo snadné.

Kritiky Miloše Zemana tím však hradní mluvčí neumlčel. Části politické scény, některým umělcům či některým novinářům se ani trochu nelíbí, že hlava státu v tak důležité výročí nehodlá pronést projev.

„V roce 1968 u nás prej zemřelo 102 rudoarmějců. Za smrt 12 z nich mohli Čechoslováci, za smrt zbývajících 90 mohly nešťastné náhody pod vlivem alkoholu. A pacient z LDN Lány nepoloží kytičku ani jednomu z nich... Hutkův zvací dopis Smrtce podepisuju," napsal herec Jiří Maryško na sociální síti Facebook v narážce na písničku Miloš a zubatá, která v poslední době vzbudila tolik rozruchu. Hutka v ní zpívá, že Miloš Zeman v úřadu hlavy státu předvádí tak strašlivé věci, že se musí v hrobě obracet jak zakladatalel našeho moderního státu T. G. Masaryk, tak čeští králové. A divil se, že si pro Zemana ještě nepřišla „zubatá".

Paraolympionik Jan Povýšil na Maryšku navázal a zeptal se, zda náhodou Zeman nebyl hrdinou už v letech 1918 nebo 1948. Jedním dechem také připomněl, že prezident býval členem KSČ.

Přidaly se i další lidé, kteří mají na prezidenta Zemana rázný a vyhraněný názor. Například herečka Anna Geislerová. Tentokrát ale nekomentovala Zemana, ale předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, který přišel s originálním výkladem, že za invazi ze srpna 1968 mohou Ukrajinci. Geislerová se ptala, zda neexistuje nějaký tlumič nebo rušička, které by předsedovi KSČM znemožnily prezentovat jeho názory. „To je opravdu nehorázný. Podle mě by se na něj měl dát tlumič, nebo tak něco. Rušička signálu.

A Filipa komentoval i olympionik Vavřinec Hradílek. Stejně jako u Geislerové jeho názor citoval web Stars24.cz. Hradílek se ptal, co na Filipova slova říká vládní koalice, protože mlčení znamená souhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …