Pád Klause ml.? Kavárna se raduje. Ale taky zaznělo svědectví, které mluvilo jinak

15.01.2020 7:05

V prosinci by se do Sněmovny dostalo všech devět nynějších stran, zjistil průzkum agentury STEM. Volby by vyhrálo hnutí ANO s 33,6 procenta hlasů, následují Piráti a ODS shodně s 12,3 procenta. Trikolóra, která se v některých dřívějších volebních modelech blížila pěti procentům potřebným pro vstup do Sněmovny, by získala půl procenta, méně než Svobodní i Zelení. Prosincový volební model agentura STEM zveřejnila na svém webu.

Pád Klause ml.? Kavárna se raduje. Ale taky zaznělo svědectví, které mluvilo jinak
Foto: Repro ČT24
Popisek: Poslanec Václav Klaus mladší v Událostech komentářích

„Tak tenhle průzkum zohledňuje druhou Letnou a zvolení Markéty Pekarové Adamové jako předsedkyně TOP 09. A je třeba objektivně přiznat, že ani jedno náladu voličů nijak neovlivnilo. Ale přesto tu je jedna dobrá zpráva. Nafouknutá bublina Trikolóry zdá se splaskla a máme tady Realisty II,“ poznamenal k průzkumu občanský aktivista Tomáš Peszynski. 

Anketa

Řídili by Piráti Českou republiku dobře?

3%
97%
hlasovalo: 21257 lidí

„0,5 % z 6,5. I kdybychom zbyli jen dva, já budu jedním z nich,“ poznamenal někdejší šéf CzechInvestu Miroslav Křížek. „A teď vážně. Neměli jsme žádný politický skandál, lidé o nás slyší stále více, pracujeme v krajích, začíná fungovat profesionální marketing, místní organizace nám vznikají jako houby po dešti. Vážně si máme lámat hlavu s tím, kam ‚zázračně‘ během 2 měsíců včetně Vánoc zmizelo 90 % našich voličů? Kdyby zmizelo 10 %, znepokojovalo by mne to. Takhle je to v kategorii čarování s čísly,“ dodal. 

„Pracujeme dál, výsledky se dostaví. Jedině tvrdou prací a odhodláním věci napravit a změnit totiž dokážeme našim voličům, že to myslíme vážně. Hodně odvahy a odhodlání říkat věci tak, jaké skutečně jsou,“ uzavřel.

 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…