Pan obžalovaný Rath je pořád drzejší. Jen dělá divadlo, stěžuje si žalobce Jirát

21.04.2015 21:41

Někdejší středočeský hejtman za ČSSD David Rath používá v souladu se zákonem všechny prostředky, které co nejvíce posílí jeho pozici ve známé kauze. Přistoupil dokonce k tomu, že v civilním sporu zažaloval svého soudce Roberta Pacovského, po němž požaduje odškodné za nepřiměřeně dlouhou vazbu. Státní zástupce Jirát, který Rathovu kauzu dozoroval, kontruje, že Rath jen vystavuje na odiv svou drzost.

Pan obžalovaný Rath je pořád drzejší. Jen dělá divadlo, stěžuje si žalobce Jirát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař David Rath

David Rath stojí před soudem v korupční kauze a dělá vše pro to, aby pro něj dopadla co nejlépe. Útočí přitom i na svého soudce Roberta Pacovského, jehož viní za to, že ve vazbě prožil rok a půl. Viní ho také z toho, že musel docházet k soudu v poutech. Informuje o tom server iDnes.cz. Rath také zdůrazňuje, že nežaluje stát, takže případné odškodné nebudou platit daňoví poplatníci, ale zmíněný soudce.

A právě to je podle státního zástupce Petra Jiráta prolém. Pakliže nežaluje stát, u něhož by teoreticky mohl uspět, ale pouze soudce, jde jen o divadlo, kterým se Rath snaží zdržet vlastní proces. Jeho advokát podle Jiráta musí vědět, že je Rath bez šance na úspěch, když žaluje soudce.

 „Rath stupňuje svoje urážky soudu, je drzý, čím dál drzejší. Když budu jeho přístup volně parafrázovat, je to jako vzkaz: Já jsem na vás drzý, a to není možné, takže vy musíte být podjatí. A budu ještě drzejší!“, vysvětlil státní zástupce, co si myslí o přístupu exhejtmana k soudu.

Server navíc dodává, že Rath kromě soudce Pacovského žaluje i stát. Za vazbu už se dočkal odškodnění ve výši asi 19 tisíc korun. Co bude dál, ukáže čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…