Papež František odsoudil krutost terorismu a prosil o požehnání pro ty, kteří přijímají uprchlíky ve velkém

25.12.2015 14:26

Papež František v dnešním tradičním poselství Městu a světu odsoudil „kruté teroristické akce“ a ničení kulturního dědictví jednotlivých národů. Papež také vyslovil naději, že se s pomocí OSN podaří ukončit boje v Sýrii a Libyi. Vyjádřil úctu státům a osobám, které se ujímají uprchlíků. Papežské poselství o Božím hodu vánočním je tradičně věnováno největším konfliktům na světě.

Papež František odsoudil krutost terorismu a prosil o požehnání pro ty, kteří přijímají uprchlíky ve velkém
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

Papež hovořil z balkonu baziliky svatého Petra ve sluncem zalitém poledni před shromážděnými věřícími. Ve Vatikánu stále platí přísná bezpečnostní opatření zavedená po atentátech v Paříži ze 13. listopadu.

František dnes mluvil o „brutálních teroristických činech“, které zachvátily Paříž, ale jmenoval také další dějiště útoků spáchaných teroristy v jiných částech světa.

Kéž Palestinci a Izraelci dosáhnou dohody

Podle serveru iDnes.cz zmínil například přetrvávající konflikt Palestinců a Izraele. „Právě tam, kde Boží syn přišel na svět, stále existuje napětí a násilí. Kéž Izraelci a Palestinci zahájí přímý dialog a dosáhnou dohody, která jim umožní žít v harmonii,“ prohlásil.

Mír František popřál také obyvatelům Sýrie. „Prosme Pána, aby dohoda dosažená na půdě OSN vedla k zastavení lomozu zbraní v Sýrii a přinesla pomoc vyčerpanému obyvatelstvu,“ sdělil papež.

František také prosil o „požehnání pro všechny, pro jednotlivce i státy, které štědře přijímají množství uprchlíků a pomáhají jim přizpůsobit se“.

Předtím o vánoční mši ve čtvrtek večer papež vyzýval, aby se lidé vrátili k základním životním hodnotám, střídmosti a jednoduchému životu a nepodléhali vlivu konzumu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…