Papež kázal: Pomáhejte uprchlíkům, tím nejlépe zabráníte terorismu

18.09.2016 9:19

Papež František v sobotu promluvil k absolventům jezuitských škol. Obrátil se však nejen k nim, ale vlastně ke všem Evropanům. Ty vyzval, aby uprchlíkům pomáhali, protože právě pomoc bližnímu je nejlepší ochranou před teroristickými útoky.

Papež kázal: Pomáhejte uprchlíkům, tím nejlépe zabráníte terorismu
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

„Vyzývám vás, abyste uprchlíky uvítali ve svých domech a obcích, aby jejich první zkušenosti v Evropě bylo vřelé lidské uvítání a ne chlad ze spaní na ulicích,“ uvedl František. Pomoc bližnímu je podle papeže „naším nejlepším zabezpečením proti nenávistným teroristickým útokům“. Informuje o tom server The Blaze.

Celý text v angličtině naleznete zde.

Statistiky říkají, že až 65 milionů lidí na celém světě bylo nuceno opustit své domovy. Ale nejde jen o čísla. Za každým jedním číslem z oněch 65 milionů se skrývá životní příběh, který ukazuje, že uprchlíci jsou lidé jako my a zaslouží si naši pomoc. Každý uprchlík má právo na život v míru, zvláště je třeba pomoci těm, kteří usilují o lepší startovní životní podmínky pro své děti.

Papež se ostatně snažil jít příkladem. Přímo ve Vatikánu pohostil syrské uprchlíky, kteří se vydali ze své válkou zničené země do Řecka. Zde však uvízli v uprchlickém táboře. Z českých duchovních se obdobně jako papež František vyjadřuje profesor Tomáš Halík, zatímco kardinál Dominik Duka častěji poukazuje na rizika, která s sebou nese příchod muslimských běženců do Evropy. 

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …