Papež pronesl tradiční poselství Městu a světu: Bůh kráčí spolu s uprchlíky

16.04.2017 15:58

Papež František pronesl o Velikonocích tradiční poselství Městu a světu. Odsoudil v něm všechny represivní režimy, ale žádný konkrétní stát nejmenoval. Nejen tato papežova slova přinesla agentura Reuters.

Papež pronesl tradiční poselství Městu a světu: Bůh kráčí spolu s uprchlíky
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

Křesťané slaví snad ten nejdůležitější svátek v roce – Velikonoce. Papež František pronesl u této příležitosti tradiční poselství Městu a světu. Odsoudil v něm násilí, které páchají represivní režimy, ale žádnou konkrétní zemi přitom nejmenoval. Svět ovšem vyzval, aby se pokusil snížit napětí v Sýrii a v Severní Koreji.

Papež František promluvil na Svatopetrském náměstí k desítkám tisíc lidí. Tradiční poselství však doprovázela přísná bezpečnostní opatření. Po útocích v Londýně a ve Stockholmu nechtěl nikdo nic ponechat náhodě. Samotné náměstí zdobily tisíce květin.

Celý článek v angličtině naleznete zde

„Bůh kráčí spolu s lidmi, kteří putují světem poté, co byli nuceni opustit své domovy v důsledku války, hladomoru či kvůli despotickým vládám,“ prohlásil papež František. „Ve složitých a dramatických okamžicích dnešního světa může vzkříšený Pán vést kroky všech lidí, kteří pracují v zájmu spravedlnosti a míru. Vedoucím představitelům států může Pán dodat odvahu, kterou potřebují, aby zabránili šíření konfliktů a zastavili obchod se zbraněmi,“ dodal papež.  

Papež vyzval k uzavření míru v Súdánu, Somálsku, Demokratické republice Kongo i na Ukrajině. Nejvyšší duchovní katolické církve také důrazně odsoudil útok na konvoj s civilisty u Aleppa, při němž včera zemřelo na 112 lidí. Na svědomí ho měl terorista, který se vydával za humanitárního pracovníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…