Paraziti. Neziskovky jsou teroristické organizace v rouše beránčím. Chtějí rozvrátit demokracii. Zavřít za vlastizradu! Toto nám politici řekli o „sponzorovi všech sluníčkářů“

19.01.2017 4:49

ANKETA Místopředseda maďarské vládnoucí strany FIDESZ Szilárd Németh řekl, že „úkolem falešných občanských organizací Sorosovy říše je vnutit národním vládám globální velkokapitál a míchat se do politiky. Tyto organizace je potřeba všemožně potlačit a uklidit odtud.“ Citovala ho agentura MTI. Maďarský premiér Viktor Orbán zase řekl, že aktivisté jako Soros se podporou masové imigrace nechtěně stávají součástí pašerácké sítě.

Paraziti. Neziskovky jsou teroristické organizace v rouše beránčím. Chtějí rozvrátit demokracii. Zavřít za vlastizradu! Toto nám politici řekli o „sponzorovi všech sluníčkářů“
Foto: wealthydebates.com
Popisek: George Soros

V říjnu maďarský premiér Viktor Orbán obvinil Sorose z toho, že se snaží podporou masové migrace na evropský kontinent podkopávat pozici národních států. „Jeho jméno je asi nejviditelnější příklad těch, kteří podporují vše, co oslabuje národní státy. Tito aktivisté se nechtěně stávají součástí mezinárodní pašerácké sítě,“ uvedl podle zpravodajské agentury Bloomberg maďarský premiér. 

Sobotkova, Babišova a Bělobrádkova vláda financuje z veřejných rozpočtů tyto takzvané neziskovky stamiliony korun

ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co si myslí o slovech Németha a Orbána a zda by se Maďarskem měla ČR inspirovat. Řada politiků považuje aktivity Sorosových „neziskovek“ za problém. Někteří dokonce ve spojení s nimi užili slova „fašismus“ či terorismus“.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš na dotaz neodpověděl.

„Dříve proti Sorosovi štvali komouši, teď Orbánův pohůnek. To jsou silné indicie, že Soros má pravdu,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

„Viktor Orbán má svatou pravdu. Zní tím výmluvněji, že Soros se narodil v Maďarsku a v nelásce k nepančované levici si oba pánové rozumějí. Soros a jeho fondy nechybějí u žádného alotria ve střední a východní Evropě už přes třicet let. Jeho první nadaci v SSSR předsedala Raisa Gorbačovová. Já viděl Orbána poprvé zblízka také už tehdy. FIDESZ vznikl jako studentská organizace, opoziční vůči maďarské členské asociaci MSS, v jehož čele jsem stál. Razantní, a přitom inteligentní chlapík to byl už tehdy. Teď bere na vidle i rodáka, co sypal mraky peněz do protisocialistické opozice, která je Orbánovou politickou kolébkou. Pocity zadostiučinění si zakazovat rozhodně nehodlám. Důležitější je jiný moment – vede-li se sponzorem všech ‚sluníčkářů‘ válku už i Viktor Orbán, dává to knockout z milosti právě iluzím o ‚sluníčkářích‘,“ uvedl místopředseda KSČM Josef Skála

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

„Tleskám maďarské vládě v čele s premiérem Viktorem Orbánem, kterému se zřejmě podaří omezit činnost politických neziskových organizací. Naše hnutí SPD s těmito kroky maďarské vlády souhlasí a dlouhodobě prosazujeme podobná opatření i v České republice – my v SPD však navíc prosazujeme úplné ukončení státního financování politických ‚neziskových‘ organizací. Prosazujeme tedy přesný opak, než předvádí Sobotkova, Babišova a Bělobrádkova vláda, která naopak financuje z veřejných rozpočtů tyto takzvané neziskovky stamiliony korun, aby propagovaly a prováděly trvalou integraci migrantů do České republiky a prosazovaly multikulturní vidění světa,“ uvedl předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

„George Soros skrze svoji nadaci Open Society Fund ovlivňuje dění nejenom ve Spojených státech a v Evropě, ale také v dalších zemích světa, kde jeho pobočky působí. George Soros neváhá využít své neziskovky k politickým cílům a přesvědčil se o tom i sám Trump. Protesty v amerických městech po jeho listopadovém zvolení, při kterých došlo k pouličním nepokojům, pálení jeho podobizen a vandalismu, byly organizovány organizací MoveOn, za kterou stojí právě Sorosův Open Society Fund. Při té příležitosti se zjistilo, že stejná organizace organizovala i narušování Trumpových mítinků před volbami,“ řekl dále Okamura.

„Stejné fašizující extrémní a nenávistné jednání předvádějí dlouhodobě také čeští aktivisté a zástupci neziskových organizací, kteří například narušují mítinky našeho hnutí SPD nebo vedou nenávistné kampaně na sociálních sítích s cílem rozdělit naši společnost. Právě tito lidé šíří také často v naší společnosti rasismus, což sám na své kůži od nich zažívám. A nyní se proslýchá, že od těchto takzvaných politických neziskovek přijde pomsta za to, že jim maďarská vláda chce omezit činnost. Pravda – lživé, štvavé a nenávistné kampaně umějí celoročně dělat tyto neziskovky a jejich aktivisté spolu s jejich spřízněnými politiky a médii opravdu dobře. A jsem rád, že první evropská vláda našla chuť a odvahu se tomuto jednání postavit,“ uzavřel své vyjádření Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Vidíme i u nás, co různí aktivisté a neziskovky ‚dovedou‘ udělat

„Pašerácké sítě dnes představují obrovský problém. Pokud chceme skutečně řešit problém nelegálních uprchlíků, musíme se zaměřit také na boj proti lidem, pro které uprchlická krize představuje pouhý byznys. Z Maďarska a především politiky Viktora Orbána bychom si rozhodně měli vzít příklad. Panu Orbánovi jde totiž skutečně o ochranu svých občanů, a nikoliv pouze o zalíbení se Bruselu. Za jeho politiku vůči migrantům mu tleskám. Bohužel naše vláda jde naprosto opačným směrem,“ odpověděl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Podle místopředsedy poslaneckého klubu ČSSD Antonína Sedi maďarská vládnoucí strana často navrhuje radikální a populistická řešení. „Mohu souhlasit s názorem, že podpora masové migrace může nabádat organizovaný zločin k pašeráctví nelegálních migrantů do Evropy. Na straně druhé je občanská společnost, kterou podporujeme, tvořená tisícovkami rozličných spolků, neziskových organizací či nadací, bez kterých si již naši společnost nedovedeme představit. Takže pokud dodržují český právní řád a naše zákony, pak bych rozhodně nic nezakazoval. Ale stát, obce i veřejné instituce by měly více prověřovat činnost těchto organizací, než jim poskytnou nějakou, zejména finanční pomoc,“ míní Seďa.

„Ač to zní fantaskně, tak to bohužel bude realita a jediné řešení je tyto organizace odstřihnout od prostoru působení. Jsem tedy pro to, inspirovat se Maďarskem. Obávám se ovšem, že k tomu je potřeba razantní premiér, což zatím není náš případ. Snad tedy po podzimních parlamentních volbách,“ uvedl předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Je to v Evropě teď trochu průkopnický názor, ale v podstatě pravdivý. Vidíme i u nás, co různí aktivisté a neziskovky ‚dovedou‘ udělat,“ reagoval senátor ODS Jaroslav Zeman.

Občanská společnost… Paraziti...

„Pokud chce být pan Soros politikem, měl by jít do politiky. Osobně toto netransparentní míchání různých ‚neziskovek‘ do politiky nesnáším,“ říká europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Ten dnešní Némethův odpor k Sorosovi je jak přes kopírák u nás Klause z devadesátých let. Nejedná se ale jen o vnitropolitický boj? Viktor Orbán získal v roce 1989 od Sorosovy nadace stipendium, díky kterému mohl pod vedením Zbygniewa Pelczynského studovat politologii na Pembroke College na Oxfordské univerzitě. Možná chce Németh jen odstranit Orbána jako exponenta globálního velkokapitálu nebo aspoň jako zvlčilého politologa v jejich žoldu (něco ve stylu toho, jak třeba u nás byl kdysi agentem imperialismu Slánský)!?“ reagoval poslanec ANO Jiří Zlatuška.

„Nepovažuji za potřebné tato konkrétní vyjádření komentovat. Obecně jsem však toho názoru, že pouze silná a mnohovrstevnatá občanská společnost může korigovat všechny názorové excesy. A to jak jednotlivců či zájmových skupin, tak i vlád. Proto ji má moudrý stát všemi prostředky podporovat,“ uvedl senátor TOP 09 Tomáš Czernin.

„Nevím, jestli s vnucením globálního velkokapitálu se to dá říci tak jednoduše. Ale s mícháním se do politiky (vnitřní politiky jednotlivých zemí) ano. Přiživovat si nebo živit některé občanské organizace (tzv. neziskovky) je častokrát jako hřát si hada na hrudi. Jak jinak nazvat to, když radí vetřelcům, jak se u nás zabydlet a bránit proti našemu zákonnému postupu kličkami a chytračením proti jejich nezákonnému počínání? Asi bych je neoznačil přímo za součást pašerácké sítě. Ale za parazity na tomto byznysu s lidmi a našem sociálním a ekonomickém systému ano. Maďarskem bychom se mohli inspirovat častěji. Skoro bych řekl, že v zájmu vlastní sebezáchrany, obzvláště na postu premiéra,“ míní poslanec Karel Fiedler.

„Myslím, že mnoho takzvaných občanských organizací jsou vlivovými organizacemi. Mají politická zadání, která často jsou v rozporu s demokratickým rozhodnutím občanů země, kde působí. Všechny takové, které přijímají peníze ze zahraničí, by měly mit v dané zemi zakázánu činnost. Demokracii nelze ohýbat vlivovými a účelovými organizacemi ze zahraničních peněz. Vše je však věcí konkrétní země,“ říká poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

Neziskové organizace jsou v podstatě teroristickými organizacemi v rouše beránčím

„Pokud si Orbán a Németh myslí, že pseudohumanitární pseudoneziskovky chtějí vnutit národním vládám globální velkokapitál, v podstatě mají pravdu. Ale nemusí to být imaginární velkokapitál, ale řada zcela konkrétních organizací – samozřejmě od nadnárodních velkokapitálních organizací přes tajné služby Saúdské Arábie, Turecka, Íránu, ale i USA a dalších států. Cílem je především destabilizovat současnou Evropu včetně Ruska. Migrační invaze je jenom jedním z nástrojů. Že velmi nebezpečný, si říkat nemusíme. Daňové ráje, mezi které patří již i Lucembursko, odkud pochází jeden politik, který si hraje na jednoho z hlavounů bruselské byrokracie EU, jsou další podvratnou kartou. Cílem je omezit EU po politické i ekonomické stránce,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Neziskové organizace jsou v podstatě teroristickými organizacemi v rouše beránčím. Provozují agendu, ve které finanční, průmyslové a státní organizace využívají jejich služeb k prosazování pozitivního obrazu jejich organizací a ke špinění jejich takzvaného nepřítele. Ano, Maďaři mají pravdu, Soros a takzvané lidskoprávní neziskové organizace (i pod záštitou organizací OSN) obhajují a zajišťují oficiální přesun migrantů pomocí zneužití oficiálních zákonů. Tím lidskoprávní organizace podporují islámské náboženské organizace a nadace zajišťující posílení pozice islamistů v Evropě a kdekoliv v takzvaně technicky vyspělé společnosti. Též termín ‚neziskové organizace‘ je nepřesný. Ve skutečnosti jde o velmi ziskové organizace, protože základním ziskem je zajištění platů pro jejich pracovníky – zaměstnance. Neboť by jinak z pracovníků neziskových organizací byli nezaměstnaní,“ dodal Doubrava.

Takzvané neziskové organizace jsou podle Doubravy většinou ve skutečnosti nátlakovými organizacemi. Představují nejen politickou a ekonomickou zbraň, ale také zbraň v takzvané asymetrické válce.

„Proto v roce 2014 z popudu maďarského premiéra Viktora Orbána bylo nařízeno státní auditorské agentuře prošetřit nadace placené Norskem. Orbán prohlásil, že skupiny působící v rámci občanské společnosti a placené ze zahraničí kryjí placené politické aktivisty. Nevládní organizace podporované Sorosem podporují Demokratickou stranu USA a mají dezinformační vliv v organizacích takzvaně prosazujících demokracii ve východní Evropě. Čili jde o politické diverzanty. Sorose bych označil za liberálního fašistu. Neziskové organizace i u nás se projevují v mnoha případech jako zbraň v takzvané asymetrické válce ve prospěch migrantů, islámské agendy a toho, co Nemeth obecně popisuje jako agenty globálního velkokapitálu. Někteří aktivisté tak činí i nesobecky, prostě z blbosti. Ale blbost neomlouvá. Spíše bych řekl, že jde o ještě přitěžující okolnost,“ uzavřel Jaroslav Doubrava.

Vlastizrada. Sorosovým cílem je prostřednictvím jím podporovaných organizací rozvracet demokratický systém

„S maďarským postojem k neziskovkám a občanským iniciativám, za jakými stojí George Soros, souhlasím. Myslím, že ohrožují suverenitu a bezpečnost států a vlastně celé euroamerické civilizace. To všechno za naše peníze. Většina takových organizací dostává od státu i od EU tučné dotace. Já si přitom myslím, že by měly být spíš v hledáčku tajných služeb,“ říká poslanec ANO Zdeněk Soukup.

„Maďaři mají dobré informace o Sorosových aktivitách zřejmě i proto, že je původem Maďar. A navíc říkají nahlas to, co je evidentně známé. Sorosovým cílem je prostřednictvím jím podporovaných, nikým nevolených organizací rozvracet demokratický systém v zemích, které se nechovají podle jeho představ. A imigrace je jedním z témat. Maďaři vědí, co dělají a proč to dělají. Podle mého názoru bychom měli zvolit u nás stejný postup,“ míní poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Česká republika by se tím samozřejmě inspirovat měla. Ale my to pochopitelně neuděláme! Však taky proto jednou budeme litovat,“ varuje poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Problém nevládních občanských organizací a iniciativ je v tom, že nikdo neví, kdo je financuje, a jak víme, ‚čí chleba jíš, toho píseň zpívej‘! Řešením není tuto občanskou společnost odsuzovat. Je tam mnoho slušných a obětavých lidí, nadšenců, kterých si vážím. Ale je nutné zákonem ztransparentnit finanční toky, ze kterých profitují. Je nutné veřejně vědět, že prezentují názory na migraci za peníze Sorose nebo za peníze ze zahraničí od prazvláštních dárců bez možnosti vypátrat původ peněz, jak již desítku let dělá Člověk v tísni. Není bez zajímavosti také snaha nátlakové skupiny Rekonstrukce státu neumožnit zveřejnění smluv těchto organizací zákonem. Zajímalo by mě, jak by se dívali demokraté v USA na nevládní humanitární organizaci působící na jejich území, placenou Ruskem! Vlastně vím, zavřeli by je za vlastizradu,“ uvedl poslanec KSČM Leo Luzar.

„No konečně,“ reagoval poslanec ANO Pavel Plzák.

„Je to myšlenka hodná rozvinutí,“ reagoval poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„Maďaři mají pravdu, oni už prozřeli,“ reagoval stručně poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

„Maďarsko má dlouhou historii latentního nacionalismu mnohdy směřujícího k otevřenému neonacismu. Tím se rozhodně inspirovat nemáme. Jednou větou vyhodnotit uprchlickou problematiku je hloupé a nezodpovědné, současně ale, pokud objektivně existují skupiny a síly, které podporují masivní přesídlování, aniž jasně jde o humanitární problém, je třeba k němu přistoupit a řešit jej. Krokem číslo jedna musí být jasný audit neziskových organizací. Předpokládám, že by z toho vyplynulo, že většina by neměla mít právo být financována z veřejných peněz. Pokud takové organizace chtějí existovat, nechť nejsou napojeny na veřejné rozpočty. A současně ať skutečně pomáhají potřebným, ale nevměšují se do politiky státu, nemají žádný mandát a tomu odpovídá i jejich důležitost,“ míní poslanec Petr Adam.

Zákon o povinném podrobném majetkovém přiznání vedoucích představitelů nevládních organizací

Jak informovaly Novinky.cz, maďarská vládní strana FIDESZ připravuje zákon o povinném podrobném majetkovém přiznání vedoucích představitelů nevládních organizací. Záměr už potvrdil místopředseda FIDESZ Szilárd Németh s tím, že pro tento krok nastal pravý čas.

Németh zmínil údajné masivní útoky občanských nevládních organizací na maďarskou vládu v souvislosti s migrační vlnou. V diskusním pořadu televize ATV Németh v této souvislosti jmenoval nevládní organizace jako Sdružení pro lidská práva, Helsinský výbor či Transparency International.

Ochrana uprchlíků prioritou a státní hranice překážkou. Imigrace je výhodná

Nadace Open Society Fund Praha (Nadace OSF) byla založena v Praze v roce 1992 jako součást mezinárodní sítě nadací Open Society Foundations, kterou založil americký miliardář George Soros a která působí ve více než 70 zemích světa.

Jak uvádí Wikipedie, v říjnu 2015 během evropské migrační krize maďarský premiér Viktor Orbán obvinil George Sorose, že patří k aktivistům, kteří se svou podporou masové migrace z Blízkého východu snaží podrývat evropské národní státy. Soros v reakci prohlásil, že naopak pomáhá obhájit evropské hodnoty, zatímco akce Orbána tyto hodnoty podkopávají, jelikož Soros považuje ochranu uprchlíků za prioritu a státní hranice za překážku tohoto cíle.

Evropa by podle názoru Sorose měla vytvořit migrantům, hlavně těm ekonomickým, příjemné prostředí k žití. Tento požadavek ospravedlňuje Soros tím, že se to do budoucna vyplatí. „Evropa stárne, a tak výhody migrace jednoznačně převýší problémy a náklady způsobené začleňováním přistěhovalců,“ argumentuje Soros. (Celý komentář v německém originále ZDE.)

Zasahování do politiky. Gender, homosexuálové, etnické menšiny...

Dne 17. 8. 2016 uniklo na web http://soros.dcleaks.com/ více než 2 500 e-mailů z neziskových organizací, jež George Soros sponzoruje a ze kterých vyplývá, že se snaží ovlivňovat veřejnost, a tím politiku EU. Soubory zahrnují stovky internetových dokumentů, které jsou rozděleny do vícero sekcí (geografický region, Světová banka, prezidentský úřad) a týkají se období let 2008–2016. Tyto dokumenty prozrazují např., že se finančně spolupodílel na legalizaci homosexuálních svazků v Itálii (organizaci Arcigay daroval 100 000 dolarů).

Americký miliardář maďarského původu zbohatl díky spekulacím na trhu a své jmění ve výši 25 miliard dolarů využívá k financování protestních hnutí, neziskových organizací a lidskoprávních aktivistů, kteří bojují za práva žen, homosexuálů, etnických menšin a obecně.

Kampaň pro Hillary Clintonovou a proti Donaldu Trumpovi. Globální systém politického rozhodování

Všeobecně se Sorosovi přisuzuje také značný vliv na americkou politiku a otevřeně se hovoří rovněž o tom, že ovlivňoval například rozhodování Hillary Clintonové v době jejího vedení ministerstva zahraničí.

Soros částečně financoval její prezidentskou kampaň a dlouhá léta je podporovatelem Demokratické strany. V posledních měsících je horlivým zastáncem přistěhovalecké politiky otevřených dveří a často chválí zejména německou kancléřku Angelu Merkelovou za její rozhodnutí otevřít hranice milionu uprchlíků z Blízkého východu a Afriky. Kromě Vladimira Putina se Soros tvrdě vymezuje proti Donaldu Trumpovi, kterého označuje za populistu, rasistu a obviňuje jej ze šíření nenávisti.

Za důkaz o zapojení Sorose do organizování „protitrumpovských“ protestů považují alternativní americké servery tiskovou zprávu Sorosem založeného aktivistického serveru Moveoen.org, který připustil, že se podílí na přípravách protestů. „Stovky Američanů a stovky organizací demonstrují mírumilovným způsobem před Bílým domem i v ulicích měst proti misogynii, rasismu, islamofobii a xenofobii,“ píše se ve zveřejněné tiskové zprávě.

Ovšem o zmíněné mírumilovnosti by se dalo pochybovat, protože hned první demonstrace v Kalifornii byly doprovázeny vybíjením výloh obchodů a zapalováním automobilů. Policisté museli zasahovat proti účastníkům „pokojných“ demonstrací i v jiných částech USA. „V Portlandu se protestů účastnilo asi 4 000 lidí a policisté museli vzhledem k nepokojům použít gumové projektily i slzný plyn. Zatčeno následně bylo 26 lidí,“ uvádí server Churchmilitang.org.

„Potřebujeme nějaký globální systém politického rozhodování. Zkrátka potřebujeme globální společnost, abychom podpořili naši globální ekonomiku,“ napsal také Soros.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…