Paroubek! Zlomový bod protivládních demonstrací. Bobošíková odhalila proč

01.11.2022 22:10 | Ze sítí

Na ozvěny třetí protivládní demonstrace z pátku 28. října na Václavském náměstí pod značkou Česká republika na 1. místě opět s účastí desetitisíců lidí se zaměřila Jana Bobošíková v Aby bylo jasno. Ministři Fialovy vlády se podle ní začínají obávat o svá místa a někteří politici volí nenávistnou rétoriku. „Vládní politici čím dál tím víc připomínají hlodavce zahnané do kouta,“ dodává moderátorka pořadu s tím, že především přítomnost expremiéra Jiřího Paroubka dala demonstraci zcela nový rozměr.

Paroubek! Zlomový bod protivládních demonstrací. Bobošíková odhalila proč
Foto: Archiv Jany Bobošíkové
Popisek: Jana Bobošíková

„Strach o teplá místa ve vládě a v Poslanecké sněmovně doslova láme charaktery. Obzvlášť když demonstraci proti Fialově vládě svou účastí posílil bývalý premiér. Strach z hněvu občanů vyvolal i lživá prohlášení z úst nejvyšších ústavních činitelů,“ říká Bobošíková.

Před začátkem páteční demonstrace, kam lidé přišli žádat demisi vlády, zveřejnil ministr vnitra Vít Rakušan ze STAN video, v němž lživě tvrdil, že se demonstrace bude konat na Letné. Organizátory demonstrace nazval „šmejdy a pátou kolonou, která mává vlajkou falešného vlastenectví“. Zároveň je obvinil, že chtějí, aby se Česká republika „přimkla“ k ruským okupantům.

Účastníkům demonstrace ponechal podle Bobošíkové Rakušan na budově Ministerstva vnitra výrazný vzkaz – ruského prezidenta Putina v pytli na mrtvoly mezi českou a ukrajinskou vlajkou: „Takový byl strach Fialovy vlády před demonstrací na Václavském náměstí, že v osobě ministra vnitra sáhla k jasným lžím, urážkám a pověsila na veřejnou budovu obraz žijící osoby ve vaku na zemřelé,“ glosovala moderátorka kontroverzní počin člena vlády.

Velkou pozornost vzbudil projev, který na demonstraci Česká republika na 1. místě přednesl bývalý premiér Jiří Paroubek a ostře se proti Fialově vládě vymezil. „Jejich zájmy nejsou vždy totožné s našimi zájmy. Proto musíme této protinárodní, protilidové, zpupné, arogantní vládě vzkázat: My už si to nenecháme líbit, nejsme ovce! Jděte pryč,“ uvedl Paroubek.

Vystoupení úspěšného expremiéra znamená pro demonstrace Česká republika na 1. místě zlomový bod, pokračuje moderátorka. „Jiřího Paroubka lze totiž těžko označit za ‚komunistickou zahnědlou proruskou sebranku‘. Nebo za ‚ruského parchanta‘, který rozkládá společnost, jak řečníky na demonstraci nálepkuje senátorka Němcová z ODS,“ podotýká Bobošíková.

 

 

Všímá si, že hlavní zpravodajské relace však o Paroubkově vystoupení na demonstraci raději mlčely. „V hlavním vysílacím čase se o jeho vystoupení zmínila pouze televize Prima. Česká televize i Nova o přítomnosti českého expremiéra mlčely,“ podotkla s tím, že demonstrací si ve velkém všímala i zahraniční média.

Skutečnost, že Paroubek dodal svým vystoupením vážnost demonstraci, které se vláda bojí, vyvolal mezi vládními politiky a provládními politiky vlnu zděšení: „Přišly nechutné osobní urážky, to se děje, když dojdou věcné argumenty,“ zmínila Bobošíková konkrétně, že například ministryně obrany Černochová na Twitteru napsala, že Paroubek vypadá jako „uprchlý deviant z matějské pouti a měl by si konečně přestat barvit hlavu“.

„Politici nejenže sklouzávají do osobní roviny, ale mění i své dlouhodobé a zásadní názory. Třeba místopředseda Sněmovny Jan Skopeček z ODS, do organizátorů demonstrace si kopl: ‚Mám informace, že jsou to často podivní lidé, kteří preferují, aby Česká republika vystoupila z institucí, které garantují naši bezpečnost a určují naši zahraničněpolitickou orientaci. To je věc pro mě nepřijatelná,‘ uvedl v nedělní Partii. Bobošíková připomněla, že o EU před několika lety na stránkách Institutu Václava Klause mluvil zcela jinak. „Prostě koho chleba jíš, toho píseň zpívej,“ okomentovala jeho změnu názoru moderátorka.

Největší perličkou na závěr podle Bobošíkové je, co ODS rozesílá ve svém týdenním zpravodaji jako tweet týdne, a sice slova senátorky Němcové, která uveřejnila v souvislosti s demonstrací Česká republika na 1. místě. „Ruští parchanti žijící v České republice se oklepali a rozkládají naši společnost, protože jsme je včas nevyhodili,“ napsala členka horní parlamentní komory.

 

 

„Tak co myslíte, začne se vláda konečně starat o to, co občany trápí, nebo bude agresivně urážet každého, komu se její politika nelíbí? Zatím dělá to druhé,“ zakončila Jana Bobošíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…