Paroubek pochválil Zemana za výstup proti médiím

15.03.2013 12:58

Prezident Miloš Zeman zařadil česká média mezi ostrovy negativní deviace, protože systematicky vymývají mozky občanů. Podle předsedy NS-LEV 21 Jiřího Paroubka to musel být pro média šok.

Paroubek pochválil Zemana za výstup proti médiím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek ve svém článku na serveru VašeVěc.cz uvedl, že Zeman byl vždy mistrem tzv. reálpolitiky. A nezměnil to ani jeho exil na Vysočině. Podle bývalého sociálnědemokratického předsedy se ale nezměnil ani postoj českých médií k Zemanovi. Novináři mu prý jen těžko odpustí vítězství v přímé volbě prezidenta. Proto se Zeman rozhodl zasadit preventivní úder.

Média teď chvíli nebudou napadat Zemana. Bylo by to považováno za mstu

Média teď po určitou dobu nebudou moci ostře napadat Miloše Zemana ani jeho rodinu, aniž by byl takový útok považován za osobní či mstivý.

Podle Paroubka v České republice chybí levicové či levostředově orientované noviny typu francouzských Le Monde. Zmiňuje Haló noviny, které ovšem nemají velký vliv na společnost. Z toho vyplývá, že převážná část médií nebude Zemanovi nakloněná.

Útok na média poměry nezmění. Ale možná povede k zamyšlení

Předseda národních socialistů ocenil, že měl Zeman politickou odvahu a vystoupil proti mocným zájmovým skupinám v zákulisí médií.

V té souvislosti připomněl „řeckou lež“ o stavu české ekonomiky a „dinosauří lest“, které zásadně ovlivnily poslední volby do sněmovny v roce 2010. Vítězství pravicových stran přivedlo český stát do nevídaného společenského marasmu a hospodářského poklesu.

Paroubek tvrdí, že Zemanův výstup nepovede k nápravě poměrů v českých médiích. Ocenil ale, že tato slova zazněla, protože se nad nimi možná někdo zamyslí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…