Paroubková dehonestuje knížete. Chtěla mu utírat bradu

02.12.2010 8:41

Petra Paroubková v dalším úryvku své knihy zveřejněném v deníku Aha popisuje své dojmy ze setkání s Karlem Schwarzenbergem. Nevzhledné jednohubky, špatná čeština, zaneřáděný motýlek.

Paroubková dehonestuje knížete. Chtěla mu utírat bradu

Manželka poslance a expředsedy sociální demokracie Jiřího Paroubka vzpomíná na večeři, na kterou je před lety pozval šéf české diplomacie Karel Schwaerzenberg. „Na stole leželo pár jednohubek, které vypadaly, že už je někdo předtím měl," líčí Paroubková pohoštění, které jim kníže přichystal.

Petra Paroubková vysvětlila čtenářům, proč zaměřila svou pozornost právě na šéfa diplomacie, následovně: „Před volbami se konal jakýsi průzkum mezi známými dámami, ze kterého vyplynulo, že pan kníže, jak jej novináři rádi mile nazývají, je politik, se kterým by nejraději šly na kafe nebo na rande. Při vší úctě nechápu to. Bude to možná tím, že jsem Karla Schwarzenberga měla možnost poznat osobně. Ony dámy ne."

VÍCE O KNIZE: Paroubková: Se Schwarzenbergem jsme si nerozuměli

Při pokusu zapojit se do rozhovoru, který s ministrem vedl její manžel Jiří na téma zahraniční politiky, se paní Petře nedařilo. Vzpomíná, že si s Karlem Schwarzenbergem nedokázali porozumět. Prý proto, že sama mluví příliš rychle a on má špatnou výslovnost. „Jeho verbální projev je... abych to řekla kulantně...poněkud podivný," vysvětluje příčiny nezdařilé konverzace ve své knize Paroubková.

Setkání v televizi: Nevěděla jsem, komu utřít bradu prvnímu

Další setkání s knížetem se mělo odehrát v televizním studiu před debatou, které se kromě ministra Schwarzenberga účastnil i Jiří Paroubek.

„Když pan senátor dorazil, byl rozrušenější než obvykle. Na motýlku měl drobky a nebylo mu rozumět jediné slovo. Chvíli jsem nevěděla, komu mám utřít bradu prvnímu, zda malé, nebo jemu. Asi byl mimořádně mimo kondici. Doufám, že se mu to nestává na zahraničních cestách," uzavírá Paroubková s dovětkem, že ale Schwarzenberg by se neměl oslovovat jako kníže: „Nemám jak a čím oponovat. Snad jen skromná poznámečka, aristokratické tituly zrušil už Tomáš Garrigue Masaryk."

Dále:

Máme ji. První ukázka z Paroubkovy připravované knihy

Nežertujeme. Po vraždě Kočky se Paroubková bála o psa

Paroubková o vrahovi: Vnucoval se, opíjel a mluvil o Talmanové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…