Paroubkův LEV 21 teď prý řídí zajímavý muž. Podle novin je to likvidátor, spojený s Grossem

11.12.2014 8:24

Čím se bude zabývat politická strana LEV 21, kterou založil bývalý premiér Jiří Paroubek, se zatím neví. Strana, která od svého založení neuspěla v žádných volbách, je po Paroubkově odchodu ještě méně čitelná. Na jeho doporučení řídí stranu Petr Michek, který dosud působil jako hlavní sponzor strany. Píše o tom dnešní MF DNES.

Paroubkův LEV 21 teď prý řídí zajímavý muž. Podle novin je to likvidátor, spojený s Grossem
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Billboard Lev 21

„Můj mandát je koncentrovaný na konsolidaci strany po rezignaci předsedy a přípravu řádného sjezdu,“ říká Michek, který vede olomouckou buňku a letos za LEV 21 neúspěšně kandidoval do Senátu na Znojemsku.

Michek dříve působil jako likvidátor v příběhu ovládnutí firmy Královopolská RIA, s níž je spojen mimo jiné i Stanislav Gross. V současnosti řídí kdysi úspěšnou geodetickou firmu Geodis, která nyní čelí obřím dluhům a neplatila státu ani sociální pojištění. „Mým úkolem je ve firmě odvrátit insolvenci, což se mi daří,...“ říká Michek. Geodis se však opět ocitl v insolvenčním řízení. Michek dodává, že stranu LEV 21 financuje momentálně z peněz ze svého podnikání.

Volební sněm LEV 21 by se měl konat ve druhém čtvrtletí příštího roku a Michek nevylučuje, že se o post řádného předsedy bude ucházet. Paroubek navzdory svému avizovanému odchodu z politiky zůstává řadovým členem strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…