19 tisíc podepsaných. Proti Fialovi. Nyní má Fico v rukou

09.04.2024 19:41 | Monitoring

Jindřich Rajchl (PRO) dnes slovenskému předsedovi vlády Robertu Ficovi (SMER-SD) předal otevřený dopis občanů České republiky, který vyjadřoval jejich nesouhlas se stanoviskem premiéra Petra Fialy a jeho vlády, na jehož základě došlo k rozhodnutí o okamžitém přerušení vládní konzultace mezi vládami Česka a Slovenska. Dopis podepsalo téměř 19 tisíc občanů České republiky.

19 tisíc podepsaných. Proti Fialovi. Nyní má Fico v rukou
Foto: Repro: Facebook
Popisek: Předseda PRO Jindřich Rajchl na setkání se slovenským premiérem Robertem Ficem

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl dnes v rámci oficiální návštěvy na slovenském Úřadu vlády předal slovenskému premiérovi Robertu Ficovi (Smer-SD) otevřený dopis občanů České republiky obsahující podporu česko-slovenských vztahů.

„Podpis všech z vás, kteří jste se k našemu dopisu připojili, tak už nyní dlí v rukou slovenského premiéra,“ oznámil Rajchl na svém facebookovém profilu. „Pan předseda vlády nám věnoval více než hodinu svého času a velmi srdečně pozval nás na všechny oficiální akce pořádané hnutím Smer s tím, že bude usilovat o prohlubování vztahů našich dvou bratrských národů.“

Rajchl upozornil, že se všemi tématy, která spolu s premiérem Slovenska diskutoval, své příznivce seznámí v zítřejším (10. 4. 2024) vysílání v 19 hodin.

Všem, kteří podporují myšlenku úzké spolupráce mezi Českou a Slovenskou republikou, následně vyřídil Ficovy pozdravy. „Nyní je však mou milou povinností především vyřídit pozdrav premiéra Slovenské republiky všem občanům naší země, kteří podporují myšlenku úzké spolupráce mezi našimi bratrskými státy,“ napsal Rajchl.

K textu připojil fotografii sebe a Fica, jak si potřásají pravicí.

K otevřenému dopisu se elektronicky připojilo celkem 15 196 osob. Dalších 3 600 přidalo svůj podpis osobně na Václavském náměstí. Dopis obsahoval vyjádření nesouhlasu podepsaných občanů České republiky s rozhodnutím českého premiéra Petra Fialy a jeho vlády přerušit konzultace s vládou Slovenské republiky kvůli rozdílným postojům k rusko-ukrajinskému konfliktu.

Dopis zdůrazňuje historické vazby Česka a Slovenska a společné hodnoty občanů obou států.

Celý obsah otevřeného dopisu je k přečtení zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …