Pavel Bém odjel na dovolenou. Připadá vám to jako Déja vu?

26.03.2012 16:34

Většina lidí si, když mají v práci vypjatou situaci, odkrajuje z osobního volna. Pavel Bém ovšem jarní dovolenou nikdy nevynechá. Nezáleží, zdá se, na tom, zda by měl řešit kalamitu, volby nebo odposlechy.

Pavel Bém odjel na dovolenou. Připadá vám to jako Déja vu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém pokládá pamětní dlažební kostku do dlažby Karlova mostu

Začátek roku Pavel Bém s oblibou využívá na své milované cestování po světě. Je jedno, jestli bylo jím řízené město ohromeno sněhovou kalamitou, nebo zda se vláda, stojící i na jeho hlase, potácí před rozpadem. Na dovolenou si Bém sahat nedá.

A něco podobného předvádí zřejmě i teď - v době, kdy MF Dnes každý den zveřejňuje odposlechy jeho hovorů s pražským kmotrem Romanem Janouškem. Bémovou pozicí ve straně se proto chtělo zabývat vedení pražské ODS, jejíž předseda a primátor Prahy Bohuslav Svoboda na zasedání regionální buňky strany pozval.

Pavel Bém zmizel. Oficiální cesta to rozhodně není

„Sdělil mi, že je na cestě do Tbilisi a že se mi ozve,“ řekl v pondělí pražský primátor. Účel Bémovy cesty je však zahalen tajemstvím. Žádný z výborů, jejichž členem poslanec Bém je, nyní zahraniční cestu do Gruzie naplánovanou nemá. A sám poslanec na dotazy po účelu své cesty neodpovídá.

Žádnou oficiální delegaci nemá hlášenou ani český velvyslanec v Gruzii Ivan Jestřáb. „O ničem takovém nevím, nevím vůbec o ničem, co by se týkalo poslance Béma,“ řekl Jestřáb on-line deníku TÝDEN.CZ.

Kalamita, volby, tunel Blanka? Nic nedokáže Pavla Béma odradit od dovolené

Podobný výlet si Bém udělal i loni v únoru. V Jižní Americe byl dvacet dní a ve sněmovně promeškal například hlasování o zákonu o protikomunistickém odboji, pod nějž se podepsal jako spoluautor. V týchž dnech také pražský primátor Svoboda uvedl, že tunel Blanka se kvůli chybám jeho předchůdců prodraží o neuvěřitelných deset miliard korun.

A stejným způsobem se Bém vyhýbal problémům i o rok dříve, kdy byl ještě primátorem hlavního města. V roce 2010 byla Praha zasypána sněhem, kvůli kalamitě se scházel dokonce krizový štáb. Bém však tehdy vyrazil znovu na dovolenou - a opět do svých oblíbených hor.

Stejně se v roce 2007 na dva měsíce vypravil dobývat nejvyšší horu světa Mount Everest. Oba výlety si Bém naplánoval na volební období, ve kterém vládl díky billboardům s nápisem „Dejte mi pár minut, já vám dám čtyři roky“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…