Pavel Novotný: Babiše zastřelit. Pověřil bych Koudelku z BIS

08.09.2020 11:23

„V zájmu České republiky je, aby Babiš zmizel – umřel. Aby taky Zeman umřel – odešel do věčných lovišť – a já byl poslanec,“ sneslo se z úst řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) v podcastu Insider novinářů Tomáše Jirsy a Michala Půra. „Ono to zní tak strašně, ale všechny ty věci jsou v zájmu České republiky,“ dodal. Došlo i na „démona Hřiba“ a „ekoteroristy“. Ti měli starostovi „zkurvit víkend“ a teď musel všechno „znegrovat“. A jaký má výhled na blížící se parlamentní volby? „Budu tam Babišovi lízat ruku,“ zaznělo.

Pavel Novotný: Babiše zastřelit. Pověřil bych Koudelku z BIS
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14780 lidí
Začátek podcastu Novotný odpálil hned zkraje s ohlédnutím na výsledky průzkumu agentur Kantar CZ a Data Collect pro Českou televizi, jenž jí měl pomoci určit, koho bude vybírat do debat před říjnovými krajskými volbami. Z tohoto průzkumu v některých krajích vychází totální dominance nejsilnější parlamentní strany ANO předsedy Andreje Babiše (ANO). „Jestli ve Středočeským kraji bude zase vládnout ta (Jaroslava) Jermanová… Ona je nekompetentní! Hovořím k voličům ve středních Čechách: ‚Ona být nekompetentní – Jermanová.‘ To je nejvíc nejnekompentnější hejtman na světě. Děsí mě taky Pardubický kraj… Když jsem viděl ty pitomce na těch kolech,“ započala siná tvář ODS hodnotit výsledky průzkumu se vzkazem Středočechům, který až nápadně připomínal jeho nedávný proslov k voličům SPD.

Oním „pitomcem na kole“ zřejmě myslel poslance Martina Kolovratníka, který je v Pardubickém kraji aktuálně lídrem hnutí ANO.


Pak vzpomenul na to, že sám kdysi podnikal a nynější vláda živnostníkům „hází klacky pod nohy“. Živnostníci tedy nemají mít na výběr. „Já se domnívám, že jako živnostník, stranou názorů, i kdyby jsi volil SPD, ty můžeš volit jenom ODS nebo Kalouska. Nazdar. Tečka,“ padlo, když se ho Tomáš Jirsa tázal, koho mají živnostníci volit. „Jestli volíš někoho jinýho, tak jsi idiot,“ doplnil. Podnikatel, který volí Andreje Babiše, je podle jeho mínění „stejný idiot“ jako volič šéfa SPD Tomia Okamury.

Žurnalisté si povšimli, jak nedávno sepsul pražskou radní Hanu Kordovou Marvanovou, se kterou běžně řeporyjský starosta souzní. Stalo se tak kvůli její snaze o úplný zákaz technických hazardních her na celém území Prahy. „Ona tomu sama nerozumí. Ta vyhláška je špatně,“ zhodnotil starosta s tím, že si myslí, že to političce předložili lobbisté za online hazard. „Hanku někdo koučuje,“ podotkl. Peníze z hazardu jsou pro komunální správu dle něho důležité a míří na prospěšné věci.

Pak starosta začal mluvit „jako ODS“ a spustil: „Démon Vyhnánek! Démon Hřib!“ Sneslo se nečekaně z Novotného úst s tím, že i kupříkladu „výbornej kluk“ – zastupitel Prahy Pavel Vyhnánek upozorňuje Marvanovou, že nemá kde vzít půl miliardy.

„Hanko Marvanová! Ty být zlobovaná! To nebýt z tvojí hlavy, ta vyhláška! Jen se přiznej, ty uličnice!“ pokračoval ještě.

Novotnému se nedávno nelíbilo, ani jak ekoaktivisté vlezli na rypadlo a jak o tom informoval novinář a aktivista Jakub Patočka. Rozpálil se natolik, že se do Patočky pustil, načež dostal v řeporyjské koalici „pojeb“ od Zelených.

„Snažil jsem se to znegrovat,“ započal s netradičním výrazem. „Počkej znegrovat není dobrý slovo,“ rozesmál Jirsu s Půrem. „Já na to seru, znegrovat. Teď jsem četl – ruší se ‚Deset malých černoušků‘ od Agathy Christie… Znegrovat to se tak prostě říká v pokeru. Od slova negr. Znegrovat. No, bože. Zabijte mě,“ spustil.

Útok na rypadlo Mostecké uhelné ohodnotil tak, že aktivisty, kteří zaútočili na soukromý majetek, si měli policisté při zatýkání lehce „vychutnat“. A sklidil pořádnou sodu. „Já jsem podcenil tu ekolobby. Už to lítalo. ‚Ty chceš mlátit mladý lidi? Ty mladý holky tam?‘ Ty zmrd… šmejdi ekoteroristický začali dělat koláže. Přesně ty manýry SPD,“ líčil řeporyjský starosta, jak mu „ekoteroristé“ „zkurvili víkend“. Prý je na ně pořád „nasranej“ a za svým názorem si stojí, i když po nátlaku zelené lobby hodnotí jako chybu, že jej prezentoval navenek.

„Já jsem na prahu čtyřicítky zjistil, že jsem víc liberální, než jsem si myslel,“ zpytoval, že však i tak je „ODéeSák“, což se právě teď začalo ukazovat.

„Pozatýkat je všechny! Strašně mě serou. Ježiš, ty mě tak serou,“ dodal ještě k ekoaktivistům.

Následoval dopis Číně. Ten komunální politik sepsal poté, co šéf čínské diplomacie Wang I prohlásil, že předseda senátu Miloš Vystrčil zaplatí vysokou cenu za porušení principu jedné Číny. „To bylo naposledy, co jste si otevřeli hubu na Českou republiku!“ „Vaše vyjádření je daleko za hranou diplomaticky přijatelného. Já vám dám, že pana předsedu Senátu ČR přimějete zaplatit vysokou daň…, vy kašpaři drzí, bezohlední, nevycválaní,“ cupoval Novotný Čínskou lidovou republiku.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Novotný přemýšlí i nad parlamentními volbami. Myslí si, že ODS reálně skončí v opozici, pokud se nespojí do koalice s ANO. Pak si nedokáže představit, co by dělal. „Budu tam Babišovi lízat ruku,“ předjímá, co by se stalo, kdyby v té době byl poslancem.

A co kdyby byl prezident? „Zavolal bych generála Koudelku a řekl bych: ‚Babiš. Zastřelit. Odstranit, prostě.‘ On by na mě čuměl. Já bych řekl: ‚Pane generále, to je v zájmu České republiky.‘ Já vím, že máme demokracii. V zájmu České republiky je, aby Babiš zmizel, umřel. Aby taky Zeman umřel, odešel do věčných lovišť a já byl poslanec. Ono to zní tak strašně, ale všechny ty věci jsou v zájmu České republiky,“ naložil Novotný. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…