Pavel Novotný srovnán s Hitlerem. Padl návrh na zrušení ODS

25.05.2020 14:14

Někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková si položila otázku, kam kráčí ODS. Raději se podívejte sami, co si odpověděla. Velké riziko vidí např. ve starostovi pražských Řeporyjí Pavlu Novotném, u něhož sáhla k určité paralele s Adolfem Hitlerem. A pokud se ODS od tohoto politika nedistancuje, přišel podle Vitáskové čas stranu zrušit.

Pavel Novotný srovnán s Hitlerem. Padl návrh na zrušení ODS
Foto: Repro tv.iDnes.cz
Popisek: Pavel Novotný v pořadu Rozstřel

Alena Vitásková prý sleduje s obavami, co se děje v momentálně  nejsilnější opoziční straně – v ODS.  Pokud by se opět měla stát vládní stranou, Vitásková by pravděpodobně byla znepokojena.

Anketa

Vládnou Piráti hlavnímu městu Praze kvalitně?

2%
96%
hlasovalo: 12985 lidí

Tichá podpora ODS k excesům jejich některých významných členů, kteří veřejně vystupují s návrhy, jak by se mělo jednat s politiky, kteří byli řádně zvoleni do Parlamentu, kdy ‚šibenice‘ je ten nejvlídnější způsob, jak se nejen s politiky na opačné straně názorového spektra vypořádat. Netají se předsudečnou nenávistí k některým občanům, národům, podlidé jsou pro ně označením zcela běžným. Za vyhrůžky smrtí stanuli před soudem, přesto se soudům vysmívají a v nastoupeném trendu pokračují, a přitahují tím ‚frustrované‘ občany, kteří hledají a budou hledat ‚viníka‘ svých problémů,“ vyjádřila své mínění o ODS Vitásková v narážce na starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného.

Vitásková prý nechce tvrdit, že by se ODS podobala nacistům, ale přesto v chování Novotného spatřuje riziko, které není dobré přehlížet. Ve 30. letech 20. století lidé také přehlíželi některé Hitlerovy výroky a všichni vědí, jak to dopadlo. „Nicméně dlouhodobé vystupování politika ODS Pavla Novotného plné nenávisti a nabádání k usmrcení, předsudečné nenávisti je mementem,“ napsala Vitásková.

Dáma nechápala, proč ODS na jedné straně toleruje vystupování Pavla Novotného a na straně druhé už před rokem vyloučila ze svých řad Václava Klause mladšího. Vitásková by prý také ráda věděla, proč už proti Novotnému nezakročilo Ministerstvo vnitra nebo státní zástupci.

Anketa

Schvalujete práci Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 19920 lidí

„Krizí frustrovaní občané budou zanedlouho hledat cestu ven z tíživé životní situace. Zneužití extremistickými skupinami, které budou prezentovat zajištění osobních potřeb občana prostřednictvím násilí ‚šibenicí‘ pro nejen politické oponenty, nenávistí k národům, tak může nakonec vést k posílení a přesměrování původně ‚tradiční pravicové strany‘ ODS na zcela jinou politickou platformu. Jejich člen Pavel Novotný je jakýmsi lakmusovým papírkem, co vše u veřejnosti projde? Extremističtí voliči tak mají otevřenou cestu k prosazování nenávisti ve společnosti, k politickým odpůrcům, národům. Otevírá se jim možnost prosazovat své zájmy nedemokratickou cestou, násilím. Pod zástěrkou ‚tradiční pravice‘ nelze umožnit těmto nebezpečným názorům prostor. Pak by taková ‚tradiční pravice‘ mohla vyvolat pogromy, nenávist, kdy se bude opět vraždit. Nesmíme být lhostejní k tomu, co se kolem nás děje. Poslední ‚lhostejnost‘ stála sedmdesát milionů lidských životů,“ uvedla Vitásková.

Kvůli vyjadřování Pavla Novotného Vitásková zaslala nejen prezidentu republiky Miloši Zemanovi, ale také vládě podnět k rozpuštění ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…