Pavel Šafr se vysmál Babišovu projevu na sněmu. Tohle že je největší český liberál?

28.02.2015 22:21

Na portálu Svobodné fórum Pavel Šafr hodnotí projev Andreje Babiše na sjezdu ANO. Připomíná mu to velký podvod. Proč? Protože se Andrej Babiš na jedné straně označuje za liberála, který ctí svobodu jednotlivce, ale na straně druhé dělá leccos pro to, aby svobodu jednotlivce omezil. Jednu věc ale Babiš zvládá skvěle - režírování a hraní divadla.

Pavel Šafr se vysmál Babišovu projevu na sněmu. Tohle že je největší český liberál?
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

"Za skutečně grandiózní podvod a velkolepé divadlo je třeba označit liberální kartu. Hned na počátku Babiš zdůraznil, že základní hodnotou jeho hnutí je svoboda jednotlivce a férová soutěž politických sil. Volal také po novém zákonu o financování politických stran a po většinovém politickém systému, který by zjednodušil dosavadní systém na pouze dvě fakticky soutěžící strany, jež by mohly v případě vítězství převzít za stát kompletní zodpovědnost. Ještě nikdo neuměl v posledních pětadvaceti letech na české politické scéně tak dokonale prezentovat vznešené ideály svobody, jež by byly v tak přímém rozporu s jeho každodenními činy," prohlašuje autor.

Celý komentář ZDE

Babiš prý ve skutečnosti brání šíření myšlenek, které by snad mohly vést i k jeho kritice, a tím rozhodně omezuje i svobodný prostor. Současně kritizuje předchozí vlády za nečinnost, aniž by jeho ministři předváděli nějaké zářné výkony. A k dovršení všeho zlého se sice Babiš zaklíná zájmy České republiky, ale jaksi se "opomněl" vyjádřit k ruské agresi, která je dnes hrozbou i pro Česko.

Sečteno a podtrženo, Babiš na sjezdu předvedl to, co opravdu umí - líbivé divadlo, kterému ale schází podstatný obsah. A aby svá tvrzení podpořil stejně jako Jakub Patočka v Deníku Referendum, podotýká, že se Babišovi poklonil i myslitel Václav Bělohradský, kterého údajně přitahuje moc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…