Peake: Chovali jsme se jako mazáci a hysterky. Prosíme o druhou šanci

27.04.2012 11:56

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake požádala ve svém očekávaném vystoupení Sněmovnu o mandát na pokračování v započaté práci. Přiznala, že koaliční strany promrhaly důvěru veřejnosti, a požádala Sněmovnu o druhou šanci.

Peake: Chovali jsme se jako mazáci a hysterky. Prosíme o druhou šanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas s Karolínou Peake ve sněmovně

Připomněla, že volby roku 2010 daly „jedinečnou příležitost na stabilní vládnutí.“ Vládní strany však tuto příležitost podle Peake prohospodařily. „Kvůli kruhu vzájemných sporů se důvěra veřejnosti dostala na minimum,“ zkonstatovala.

O příčinách těchto sporů si myslí, že byly způsobeny chováním všech. „Někdo tlačí jiného ke zdi elegantně, že to ani není vidět. Jinému nezbývá, než hystericky povykovat.“ Aby bylo zřejmé, že odmítá úplnou vinu Věcí veřejných za rozpoutání vládní krize, prohlásila, že „někteří se k jiným chovali jako mazák k bažantovi na vojně.“

Podle Peake se tohle musí změnit. „Důvěryhodně se musí chovat všichni hráči. Občanům nesmíme nabízet obrázek rozhádané vlády. Našim cílem musí být dialog- mezi sebou, s opozicí i s občany,“ vyzvala místopředsedkyně vlády.

Vláda prý musí počítat s tím, že opozice jí za takové chování půjde po krku. "Koalice a opozice spolu válčit nemohou... Pardon mohou," opravila se do smějící se Sněmovny.

Připomněla rovněž, že vláda dosáhla řady úspěchů. Sama považuje za nejdůležitější příspěvek vlády k transparentnímu právnímu prostředí.

„Můžeme zmařit veškeré naděje voleb z roku 2010, nebo se pokusit napravit dojem,“ uzavřela Peake. „Dejme šanci novému počátku,“ požádala Sněmovnu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…