Peake věří Nečasovi čím dál míň. Důvěra klesla pod bod mrazu

14.06.2013 20:00

Důvěra vicepremiérky Karolíny Peake (LIDEM) v šéfa vlády Petra Nečase (ODS) klesá podle jejího vyjádření pod bod mrazu. Neslyšela prý od předsedy vlády zatím nic, co by po obvinění jeho spolupracovnice Jany Nagyové vysvětlilo či ospravedlnilo, že Nagyová využívala k soukromým účelům Vojenské zpravodajství.

Peake věří Nečasovi čím dál míň. Důvěra klesla pod bod mrazu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odvolaná ministryně obrany Karolína Peake

Na informované rozhodnutí je ale podle ní čas minimálně přes víkend. „Moje důvěra v něj klesá pod bod mrazu. Nicméně vycházejí stále nové informace a věc je celkem zamotaná. Máme minimálně víkend na to učinit informované rozhodnutí," uvedla vicepremiérka a šéfka nejmenší vládní strany v prohlášení pro média.

Nečas zatím v koalici podporu má

Premiér dnes v Poslanecké sněmovně odmítl výzvy opozice k rezignaci. V rozvětvené kauze je obviněno sedm osob. V souvislosti s tím, že Nagyová měla zařídit sledování premiérovy manželky a dvou dalších osob i dosavadní šéf Vojenského zpravodajství a jeho předchůdce.

V souvisejícím případu úplatkářství bylo mimo jiné obviněno několik bývalých poslanců ODS. Opozice kvůli nynější situaci vyvolá hlasování o vyslovení nedůvěry vládě. Vládní strany dosud předsedu vlády v kauze podporovaly. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…