Peková rozpálila Václavák: Děti jako rukojmí, maminky musí rodit s rouškou na puse... Jsme ve válce!

30.01.2022 17:02

Na Václavském náměstí na ´Demonstraci za svobodu a občanská práva. Proti pandemickému zákonu a třídění občanů!´, vystoupila mimo jiných řečníků také molekulární genetička Soňa Peková. Ta se stala nevítanou respondentkou třeba v České televizi, na demonstraci ale slovo konečně dostala. A rozhodně si nebrala servítky.

Peková rozpálila Václavák: Děti jako rukojmí, maminky musí rodit s rouškou na puse... Jsme ve válce!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace na Václavském náměstí proti pandemickému zákonu a za občanská práva.

Na Václavském náměstí v Praze se odehrála další z dlouhé řady demonstrací proti povinnému očkování proti nemoci covid-19 a proti vládním restrikcím. Několik tisíc lidí dalo vládě Petra Fialy (ODS) najevo, co si o ní myslí. V davu se objevily vlajky Svobodných, iniciativy Chcípl PES, vlajky České republiky a transparenty s nápisy jako „Vláda nesmí rozeštvávat lidi“, „Jsme Češi, my se nevzdáváme. Nikdy!“ a další.

Na pódium se ve druhé části programu demonstrace postavila i molekulární genetička Soňa Peková. A vzala to od podlahy. Konstatovala, že je Česko ve válce. Ve válce, ve které vláda bojuje proti vlastním lidem.

„Určitě jste si všimli, že je situace zvláštní. Bojujeme tady právník proti právníkovi, doktor proti doktorovi. Já se teda domnívám, že jsme ve válce. Naše vláda bojuje proti nám. A já nevím, proč si vláda proti nám bere jako rukojmí naše děti a proč musejí maminky rodit s rouškou na ústech, ani se nemohou nadechnout. Děti mají být ve školách, mají být mezi svými vrstevníky, mají zlobit, mají si hrát, mají poznávat svět. Tento virus je vůbec neohrožuje,“ hřímala.

Nakonec prohlásila, že vládní covidové restrikce stále platí, protože je lidé dodržují. Až je lidé přestanou dodržovat, covidová vládní konstrukce se zhroutí jako zámek z písku. „Ten zámek z písku jim spadne a skončí celá covidová taškařice,“ hřímala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…