Pendolino u Studénky smetlo kamion, dvě oběti. Sobotka míří na místo neštěstí

22.07.2015 9:58

Dnešní srážka vlaku s kamionem u Studénky na Novojičínsku si vyžádala už dva lidské životy, řekl ČTK ministra vnitra Milan Chovanec. Další lidé jsou v ohrožení života, dodal mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl. Jeden člověk byl mrtvý už v době, kdy záchranáři přijeli na místo. Dalšího se nepodařilo oživit. Na místo neštěstí míří premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Pendolino u Studénky smetlo kamion, dvě oběti. Sobotka míří na místo neštěstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Podle informací ČTK je velmi vážně zraněn strojvedoucí, zřejmě přišel o obě nohy. Podle Humpla jsou někteří vážně zranění napojeni na plicní ventilaci. Kamion vjel podle neoficiálních zdrojů na přejezd v době, kdyšly závory dolů.

Na místě zasahují posádky osmi sanitek i vrtulník. Náraz byl zřejmě velmi silný. Dokládá to fakt, že motor z auta byl nalezen až 200 metrů od nehody a vlaku se podařilo zastavit až asi dva kilometry za místem srážky. Humpl uvedl, že několik cestujících museli hasiči a záchranáři z vlaku vyprostit. Provoz na trati, po níž dnes jede z Prahy do Ostravy vláda, musejí České dráhy nahradit autobusy. Zastaven má být až do odpoledne.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a ministři vnitra, zdravotnictví a dopravy se pojedou podívat na místo nehody vlaku. Zbytek vlády převezou do Ostravy z Hranic na Moravě autobusy. ČTK to řekl mluvčí vlády Martin Ayrer. Zasedání vlády tak bude mít zpoždění.

Pendolino, které jede do Košic, skončí v Hranicích na Moravě, všichni cestující budou přepraveni autobusy do Ostravy Svinova. Odtamtud bude pokračovat na Slovensko jiný vlak.

Na místo neštěstí míří premiér Sobotka i další politici, kteří dnes měli na programu výjezdní zasedání vlády v Ostravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…