Peníze, které jsme zaplatili za Hanku s Tončou, zmizely neznámo kam. Skutečně, už to šetří Bradáčová

28.06.2016 12:49

Nejméně polovina sumy, kterou měli od českého státu obdržet únosci dvojice Češek výměnou za jejich propuštění, se měla ztratit neznámo kam. Takové podezření nyní začala oficiálně řešit pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. S odvoláním na server Neovlivní.cz o tom informoval web Echo24.

Peníze, které jsme zaplatili za Hanku s Tončou, zmizely neznámo kam. Skutečně, už to šetří Bradáčová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Tajné služby řeší už několik měsíců, kam přišla více než polovina několikamilionové částky v dolarech. Mají podezření, že se částka k únoscům nedostala celá a „ztratila se cestou“. Oficiální vyšetřování ale odstartoval až podnět, který dostala vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Není zatím jasné, kdo jej podal.

Celý text je ZDE

„Podnět jsme obdrželi. V následujících dnech po vyhodnocení jej postoupíme místně příslušnému státnímu zastupitelství,“ potvrdila serveru Neovlivní.cz bez bližších informací Lenka Bradáčová.

České úřady pracují podle informací serveru se dvěma verzemi, jak vysoká částka se vlastně ztratila. Podle první varianty zmizela polovina, tedy čtyři miliony dolarů z celkových osmi. Podle další se k únoscům dostaly pouhé dva miliony dolarů, přičemž jich měli dostat šest. Neovlivní.cz to řekl zdroj z bezpečnostní komunity.

O zaplacení výkupného rozhodly české politické špičky, aby osvobodily Antonii Chrásteckou a Hanu Humpálovou. Dívky zajala skupina lidí během jejich cesty Pákistánem před třemi lety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…