Perou se o kůži medvěda, co ještě pobíhá v lese, glosuje Hašek

17.06.2013 23:05

Statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek má v koaličních diskusích o tom, kdo bude premiér, jasno. Je to, jako by se prali o kůži medvěda, který ještě pobíhá v lese. A doufá, že nakonec celá situace skončí předčasnými volbami.

Perou se o kůži medvěda, co ještě pobíhá v lese, glosuje Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

V rámci ODS zatím není jasné, koho předloží jako kandidáty na premiéra. Martin Kuba jako 1. místopředseda je ale na takovou situaci připraven – přijde mu to v jeho pozici logické. „Já jsem připraven na jakoukoliv variantu, která bude dobrá pro zachování této koalice,“ ujišťoval v Událostech, komentářích na ČT.

„Ta vláda má smysl ne proto, aby se držela u moci, ale aby zvládla situaci po povodních,“ dodal příklad. Dalším důvodem je prý také to, aby se udržela odpovědná politika.

Kubovi je ale někdy vytýkán jeho vztah k jihočeskému podnikateli Pavlu Dlouhému. Nemůže to nakonec stát v cestě jeho jmenování premiérem? „Ukažte mi jediné rozhodnutí, které by souviselo s postavou inženýra Dlouhého,“ prohlásil Kuba. Dlouhý se mu prý předhazuje už od doby, kdy se stal ministrem průmyslu a obchodu, přitom prý neudělal žádné rozhodnutí, které by s ním souviselo.

„Usmívám se, když se pánové přou o kůži medvěda, který ještě v podstatě běhá po lese,“ komentoval situaci s úsměvem Michal Hašek. Podle něj by měly být předčasné volby, žádné hledání premiéra v řadách ODS.

„Já myslím, že politická realita v našem státě je už úplně jiná,“ poukázal na průzkumy, podle nichž má vláda jen malou podporu občanů. „Žádná z těchto stran navíc parlamentní volby v roce 2010 nevyhrála,“ dodal. „Pánové ukázali, co umí, v tom dobrém i v tom špatném,“ dodal s tím, že by už mohli odejít.

„Kdybych byl v opozici já, tak tak činím také,“ okomentoval Haškova slova místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. „Je na něm vidět, jak už se třese, že tady bude vládnout za podpory komunistů,“ dodal. Hašek na to odvětil, že zrovna on koalici s KSČM moc nepodporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…