Pět dní v Římě: Afričan demoloval kostel. Pak auta. Pak přišel s krumpáčem na dvůr domu, z toho už je VIDEO

21.09.2017 11:35

31letý Nigerijec s vážnými problémy se závislostí na drogách šířil paniku pět dní v jihovýchodním předměstí Říma. Policií byl již zatčen třikrát, v úterý definitivně.

Pět dní v Římě: Afričan demoloval kostel. Pak auta. Pak přišel s krumpáčem na dvůr domu, z toho už je VIDEO
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Vše začalo v pondělí 18. září v dopoledních hodinách. Občané na pohotovostním čísle policie říkali, že slyší křik, hluk střepů rozbíjených skel. „Je tu blázen, který všechno ničí.“

Muž byl zastaven ve 13:30 v ulici Adamantea poté, co vtrhl do kostela Santi Simone e Giuda Taddeo v ulici Torrenova, kde zničil náboženskou sochu a navíc rozbil i zrcátka u několika zaparkovaných vozů.

Policisté ho odvezli do nemocnice na kontrolu jeho zdravotního stavu.

Ale to ještě nebyl všemu konec. 31letý Nigerijec řádil znovu v pondělí odpoledne a večer, opět jako šílenec. Tentokrát v ulici Dionisio. Nejprve se snažil bez úspěchu dostat do několika příbytků. Potom přelezl zeď a dostal se do společné chodby jednoho obytného domu. Tentokrát byl již vyzbrojen krumpáčem. 

Zdroj ZDE 

Odtamtud vyhodil všechny květináče na ulici. Pak v zahradě domu, poškodil zdi, sloupy a rozbil vše, co mu stálo v cestě. Večer ho znovu policie zatkla. Mladík byl vzat na komisařství, byla sepsána žaloba a byl propuštěn.

Tentokrát už všechno skončilo? Vůbec ne. V úterý došlo k další hlášením… Stále v ulici Dionisio, ale také v ulici Endimione a v ulici Selene. Poškozen byl zvenčí dokonce i supermarket. Obyvatelé, kteří zůstali doma zabarikádovaní, publikovali fotky a videa o jeho řádění.

Policie musela zasáhnout znovu a tentokrát byl zajat definitivně. Nigerijec při zákroku lehce zranil několik agentů, načež se snažil znovu utéct, ale byl dostihnut a znovu zatčen. Je obviněn z „poškození, zranění a odporu vůči veřejnému činiteli“. Bude mít okamžitý proces.

Mezitím, co probíhalo odklízení rozbitých květináčů a otlučené omítky ze země, vystrašení obyvatelé tuto situaci komentovali a jeden občan řekl, že jeho žena byla nedávno na ulici verbálně napadena a jen díky rychlé reakci se vyhnula nejhoršímu. Většina lidí to nenahlásí, protože se bojí. Jiný občan zase řekl, že se často vrací domů pozdě v noci. Stále se ohlíží a vždy drží telefon v ruce, aby mohl volat někoho na pomoc, kdyby bylo třeba. Dále řekl, že by bylo vhodné, aby bylo více kontrol, protože občané nemají pocit bezpečí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…