Peterková našla špiona. Hřála si ji na prsou... Anticovid hnutí ve válce

10.03.2021 15:30

Mezi demonstranty proti covidovým opatřením se vloudil rozkol. Vzniklo totiž podezření, že někteří z nich pracují pro policii nebo jsou jejími informátory. Aktivistka Jana Peterková z toho obvinila svou kamarádku. „Ty sis nevšimla, že tě točím, když si tam vyvolala majora Koláře, jako svýho kámoše s těma papírama?“ ptá se ve videu a není sama, kdo Tarabovou a jiné, o víkendu zatčené aktivisty, obviňuje. Ovšem není to její první obvinění. Svého času chtěla žalovat i ParlamentníListy.cz.

Peterková našla špiona. Hřála si ji na prsou... Anticovid hnutí ve válce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Peterková

Častým, až pravidelným zjevem na demonstracích proti vládním protiepidemickým opatřením je bývalá reportérka TV Nova, Jana Peterková. Vyskytla se i na víkendové demonstraci, kde proti demonstrujícím nastoupili těžkooděnci. A právě tato demonstrace vyvolala v „popíračské scéně“ rozkol. Na místě se zatýkalo. Peterková a další její věrní, např. Pavel Denkscherz, tvrdí, že v jejich řadách se vyskytují policejní provokátoři a konfidenti, např. další odpůrkyně vládních opatření, Lenka Tarabová.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Když Peterková zrovna neprotestuje nebo netočí reportáže, točí doma videa. V tom posledním se právě obrátila na Tarabovou. Peterková vzpomínala, co spolu zažily, jako např. pochody, demonstrace či vodní dělo. „Nebyla jediná moje demonstrace, na které bych tě nenechala vystoupit, nikdy v životě jsem od tebe nechtěla přispět, ani od Občanské neposlušnosti. Náklady na všechny demonstrace jsem nesla buď já nebo (hon?). Ty sis žádnou vlastní demonstraci neuspořádala, nikdo ti to nevyčítal, protože jsme všichni byli rádi, že máme mezi sebou bojovnici, lvici,“ vyčítala Tarabové.

„Potom přijde tohle a ty mi uděláš tohle,“ pravila Peterková a dodala, že i Tarabová si musí uvědomovat, že byla ze služebny „dávno venku“, když na ni přivedli Peterkovou. „Ty myslíš, že to lidi neví, že mě přivezli až potom, co tě propustili?“ odkazovala se na příspěvky na sociálních sítích. Prohlásila, že Tarabová se sama zdiskreditovala, místo toho, aby zdiskreditovala Peterkovou.

Tarabová se dle Peterkové „naprosto zbláznila“. „Ty sis nevšimla, že tě točím, když si tam vyvolala majora Koláře, jako svýho kámoše s těma papírama? Což nebyly žádný papíry, tvůj syn nebydlí na Václavském náměstí, tvůj syn bydlí s tebou v Liberci, takže se rozhodně nepotřeboval dostat na Václavské náměstí do bytu. Protože sama si točíš svůj byt, kde tvůj syn bydlí. Navíc tam byli obyvatelé z Prahy 1, kteří se tam taky chtěli dostat do bytu, ukazovali občanky, pracovní smlouvy, jakékoliv papíry a nikoho nepustili. Ty lidi, co pustili z Plzně, ty pustili o dvě hodiny dřív, když tam ten zátaras ještě nebyl postavenej, Lenko,“ rozvíjela teorie, proč je Tarabová policejní informátorka.

Tarabová se prý s dalšími „potřebovala nechat zatknout“ ve stejnou dobu, jako další údajní provokatéři. „V těch papírech byl objednanej tenhleten trojúhelník toho zatčení, ty sis myslela, že to nepraskne?“ pokračovala a vyjmenovávala další údajné nesrovnalosti. „Proč jste tam na mě čekali do tý tmy? Co jste tam na mě měli připravenýho?“ ptala se.

Pavel Denkscherz také tvrdí, že celá akce na Václavském náměstí, včetně zatýkání, byla naplánována k diskreditaci Lubomíra Volného. Tarabová a spol. prý záměrně vyprovokovali „určité věci, které se tam staly“. „Na jednom z těch papírů, který tam drží, je tam znak dosti podobnej BIS, všichni víme, co je BIS,“ pokračoval a dále argumentoval časovými neshodami, kdo koho mohl vidět, nemohl, apod.

Zmapovat všechny výstupy a myšlenkové konstrukce Jany Peterkové by vyžadovalo mravenčí práci internetových historiků a možná i psychologa. Pouze připomeňme, že svého času chtěla dle videa podat žalobu na ParlamentníListy.cz za to, že zveřejnily reportáž a videa z „hacknutého Facebooku“, která měla být součástí hry „Koronavirus, hrozba století“. Stěžovala si, že s ní nikdo nevedl rozhovor, ani nenapsal, že únik videí bude prý vyšetřovat policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…