Petice zdravotníků. Okamura ji rozmáznul Válkovi o hlavu

22.12.2021 9:08 | Ze sítí

Předseda SPD Tomio Okamura udeřil na ministra zdravotnictví z TOP 09 Vlastimila Válka. Zrušte povinné očkování! Připomněl, že se proti němu bouří část lékařů a tisíce sester. „Naprosto nelidsky nás vyhodíte, ukončíte pracovní poměr výpovědí, bez mrknutí oka,“ stojí ve stížnosti sester, která se šíří internetem.

Petice zdravotníků. Okamura ji rozmáznul Válkovi o hlavu
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Tomio Okamura v debatě na Primě

Tomio Okamura se zostra pustil do ministra zdravotnictví Vlastimila Válka a stejně jako v nedělní Partii na CNN Prima News ho i na sociální síti Facebook důrazně vyzval, aby zrušil povinnost očkovat se proti covidu, kterou zavedl ještě jako premiér Andrej Babiš (ANO) a která se má vztahovat na lékaře, zdravotní sestry, na policisty, na hasiče, ale také obecně na osoby starší šedesáti let.

Už v neděli, kdy proti sobě seděli Okamura a Válek v televizním studiu, Okamura na Válka důrazně apeloval, aby na nic nečekal a okamžitě tuto část vyhlášky o povinném očkování zrušil. Válek oponoval, že na očkování zdravotníků nevidí nic špatného, protože ti již dnes musí absolvovat některá povinná očkování a toto by tedy bylo jen jedno další.

Předmětnou vyhlášku je podle Válka zapotřebí novelizovat: „Důvody: Vyhláška musí reagovat na to, jak se bude chovat virová varianta omikron, záleží na tom, co získáme za nová data. Dále, povinné očkování dospělých lidí je průlom do metodiky očkování WHO, bude zde muset být jasná shoda zemí EU, jak by se v případě povinného očkování u dospělé populace postupovalo,“ uvedl Válek v Partii.

„Za mě by ten optimální model měl být takový, že pokud v tom omikron neudělá zásadnější změnu, tak by se to mělo podobat modelu, kdy bylo povinné očkování před třemi lety pro zdravotníky proti spalničkám, tehdy nakonec ten konsenzus byl, že ti, co mají vysoké protilátky, nemuseli být přeočkováni. Až když jim ty protilátky klesly. Pokud tedy omikron nezmění totálně pravidla, což bohužel delta udělala, budeme takto postupovat,“ rozvedl svou myšlenku.

Povinné očkování pro lidi starší šedesáti let hodlá vláda Petra Fialy zrušit.

Jenže Okamurovi to nestačí a trvá na tom, že se musí zrušit i povinné očkování pro zdravotníky, policisty a hasiče.

„Tisíce sester se bouří v petici proti povinnému očkování. Ministr zdravotnictví Válek říká, že to nechápe. Už přes čtyři tisíce zdravotních pracovníků podepsalo petici proti nátlaku na povinné očkování vybraných profesí, informoval iDnes. Takzvaná deklarace sester se přidává k deklaraci lékařů ze začátku prosince, kterou podepsalo skoro 80 tisíc lidí. Zdravotníkům vadí postih neočkovaných lidí, včetně možné ztráty zaměstnání. Hnutí SPD vyzývá ministra zdravotnictví Válka, aby zrušil povinné očkování! Proti povinnému očkování se snažíme sehnat dostatek podpisů pro ústavní stížnost,“ napsal Okamura na sociální síti Facebook.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Odpůrci povinného očkování mezi zdravotníky upozorňují, že již druhý rok v koronavirové epidemii dělají co mohou, aby lidem pomohli, ale teď jim bude hrozit vyhazov.

„Naprosto nelidsky nás vyhodíte, ukončíte pracovní poměr výpovědí, bez mrknutí oka, aniž byste jen na chvilku připustili, že řada z nás byla covidem-19 zasažena, a s námi celé rodiny a přátelé. Přesto jsme se vrátili, a bez dalších výmluv jsme se opět postavili do první linie,“ je například vytýkáno v deklaraci zdravotních sester, kterou podepsalo celkem přes 11 tisíc lidí.

Okamura proto ještě jednou zdůraznil, že trvá na zrušení povinného očkování, a to i pro zdravotníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…