Petr Kellner, tajný spolek miliardářů, napálený podnikatel... Miliardář Lukačovič zveřejnil skutečný příběh

01.01.2022 10:50

Majitel a zakladatel internetové společnosti Seznam Ivo Lukačovič se na svém twitteru podělil o příběh, jak před lety totálně vytrolil jednoho českého „miliardáře“ a zneužil k tomu jméno dnes již zesnulého miliardáře Petra Kellnera.

Petr Kellner, tajný spolek miliardářů, napálený podnikatel... Miliardář Lukačovič zveřejnil skutečný příběh
Foto: Reprofoto výroční zpráva PPF
Popisek: Miliardář Petr Kellner (1964-2021)

Lukačovič předesílá, že o svém vtípku nakonec Kellnerovi pověděl, ten se prý jeho příběhem velmi pobavil. „Dodneška mi tečou slzy smíchu, když si na to vzpomenu,“ dodává zakladatel Seznamu.

Pak už podrobně popisuje zmíněný příběh, jak napálil podnikatele: „Představte si podnikatele, co je ztělesněné chlapské ego. Drahé obleky, káry, jachtu v Chorvatsku (na kterou mě furt zval), rozhovor ve Forbes Česko, a na fajfkách topánky se špičkou jako Tonda Blaník,“ popisuje muže, který se stal obětí jeho vtípku, a jehož jméno zůstává neodkryto.

„Chlubil se mi, kolik ‚klátí roštěnek‘ a ukazoval mi fotku skleněné skříně, ve které má doma drahé cibule, které se pohybovaly na podstavcích, aby se natahovaly nebo snad promazávaly,“ pokračuje v líčení s tím, že brzy pochopil, že v očích onoho miliardáře on sám hraje druhou podnikatelskou ligu.

Miliardář prý žádal po Seznamu „nevýhodnou a debilní“ spolupráci. Na schůzku přišel ke všemu pozdě a choval se podle Lukačoviče dost arogantně. „Dost se mě dotklo, že mě považuje za negramota, kterému prostě vymluví díru do hlavy,“ dodává s tím, že takovou nabídku samozřejmě odmítl.

Když se miliardář později dozvěděl, že se Lukačovič zná osobně s Petrem Kellnerem, chtěl, aby ho s ním seznámil, a tady pomalu začíná Lukačovičova hra: „Byl dost neodbytný a otravný, volal mi jak on, tak i jeho asistentka. Když mi přetekla trpělivost, rozhodl jsem se využít toho, že není zrovna nejostřejší paprika v polívce, a souhlasil jsem se schůzkou.

Obřadně jsem si vyndal telefon, vypnul jej, nechal jej na lavičce a požádal ho, ať udělá totéž. Pak jsme odešli dál, abychom nebyli odposloucháváni tajnými službám. Sdělil jsem mu pak tak stupidní historku, že se dodneška divím, proč mi na to skočil.

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí
Nakukal jsem mu do bambeřice, že my, ti ‚hodní‘ čeští miliardáři, máme tajný spolek, ve kterém se nepravidelně scházíme a řešíme, jak tahat za nitky. Petr Kellner je pochopitelně otec zakladatel a já jsem tam jenom takový přizdisráč,“ pokračuje pobaveně Lukačovič a dodává, že žádný takový spolek opravdu neexistuje.

Po čase napálenému miliardáři sdělil, že Kellner souhlasí s jeho vstupem a bude ho čekat dvou až tříleté testovací období, kdy bude tajně prověřována jeho spolehlivost a hlavně morální zásady. „Čas od času mi pak posílal selfíčka z charitativních akcí, kde dával peníze na dobrý věci. Nebo mi poslal zprávu o tom, že mi ještě jednou děkuje a jak sám pomáhá ‚naší věci‘,“ píše Lukačovič.

„Předpokládám, že po smrti Petra Kellnera mu teď asi dost šrotuje, kdo je náš nový předseda, nebo mu konečně došlo, že to byl fór. No, mně se zatím neozval. Doufám, že mi to tam nahoře, až se tam vypravím za Petrem, připočtou jako polehčující okolnost. Protože jak říkal Švejk, každé kázání potřebuje jednoho polepšeného hříšníka,“ uzavírá svou historku Lukačovič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…