Piráti chtějí, aby je volili více i senioři. A tohle na ně proto chystají

22.03.2021 16:11

Piráti se před nadcházejícími sněmovními volbami snaží upravit svou image. Ze strany pro mladou generaci chtějí zamířit i na seniory. Píše to server Lidovky.cz.

Piráti chtějí, aby je volili více i senioři. A tohle na ně proto chystají
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii TV Prima

Podle únorového průzkumu Kantaru je patrné, že Piráti silně spoléhají na skupinu od 18 do 29 let. V ní mají největší, více než 35procentní podporu. U lidí nad šedesát let je tato podpora pouze 7,5procentní. Předseda Pirátů Ivan Bartoš pro Lidovky.cz uvedl, že cítí šanci, jak tyto voliče získat – kteří jsou jinak de facto kmenovými voliči hnutí ANO Andreje Babiše. Podle průzkumů totiž právě od Babiše odcházejí. „Odnášejí nejtvrději selhání této vlády,“ uvedl Bartoš. 

A pomoci mají ambasadoři – senioři, již souznějí s názorovým zaměřením Pirátů a jsou ochotní stranu mezi svými vrstevníky pozitivně prezentovat. Jde zatím o desítky lidí, kteří Pirátům pomáhají sestavit program pro starší ročníky.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Politolog Tomáš Lebeda považuje tento nápad za zajímavý. Být starší však podle něj automaticky neznamená být důvěryhodný. „Najít ambasadora pro starší voliče v nižších příjmových skupinách je složité, pokud se ten ambasador nejmenuje Miloš Zeman,“ uvedl.

Bartoš následně serveru Lidovky.cz také řekl, že by si přál, aby jeho strana zkrátka nabízela Babišovým voličům „důstojný exit“. Není totiž podle něj důvod, aby vyvolávala v lidech pocit, že v dřívějších volbách selhali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…