Piráti dělají bububu, huhuhu. Vláda prý ignoruje cestovní ruch

25.07.2020 18:18

Koronavirová krize dopadla na cestovní ruch obzvláště těžce. Vláda celé čtyři měsíce od vypuknutí pandemie vypouští do médií plány a sliby o voucherech na dovolené v Česku, které by měly situaci zlepšit. Skutek podle prohlášení Pirátů takzvaně utek´ a většina zařízení si o podobné podpoře může nechat jen zdát, jediné vouchery byly totiž zatím schváleny pro lázně.

Piráti dělají bububu, huhuhu. Vláda prý ignoruje cestovní ruch
Foto: Repro Facebook
Popisek: Poslanec Jakub Michálek se svou partnerkou, zastupitelkou Michaelou Krausovou

Anketa

Líbí se vám finální podoba ,,záchranného plánu" EU za 750 miliard euro?

4%
96%
hlasovalo: 9204 lidí
„Vláda navíc v pondělí odklepla tři miliardy na dotační projekt COVID – Ubytování, který s podporou poptávky nemá společného vůbec nic. Samotný záměr pomoci ubytovacím zařízením za Piráty vítáme, je ale třeba komplexnější řešení. Smysl má přispět lidem na dovolenou v tuzemsku, dojde tím ke zvýšení počtu zákazníků, což stimuluje celý segment domácího cestovního ruchu. Piráti i další experti tento záměr dlouhodobě prosazují, vláda ale k expertízám zůstává hluchá," píšou opozičníci.

Přesto prý byly místo komplexního řešení v pondělí vládou schváleny jen kompenzace pro ubytovací zařízení za 72 dní, kdy musela mít kvůli vládnímu opatření proti koronaviru zavřeno. Příspěvek bude podle kategorie a třídy ubytování činit 100 až 330 korun za pokoj a noc. Na program jsou vyčleněny 3,3 miliardy korun

A co kromě kritiky Piráti nabízejí?

„Kdyby vláda vyslyšela NERV, trh i nás a měla odvahu schválit a spustit propracovaný systém podpory poptávky po cestovním ruchu například od 1. října, pak by určitě nejen od nás dostala jedničku," stojí v tiskovce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…