Piráti jsou Babišovi koně. Už před lety spolu domlouvali postup. Web vytáhl zaprášený dokument

14.10.2017 13:07

Piráti v čele s Ivanem Bartošem se honosí tím, že všechny schůzky lobbistického charakteru zaznamenávají a uveřejňují. Veřejnost tak může mít přehled o tom, s kým se Piráti scházejí. Před lety se např. Ivan Bartoš sešel s dnešním šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Podle šéfredaktora serveru Forum24.cz Pavla Šafra by se měl Bartoš za tuto schůzku do hloubi duše stydět.

Piráti jsou Babišovi koně. Už před lety spolu domlouvali postup. Web vytáhl zaprášený dokument
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Ivan Bartoš Piráty prezentuje jako novou sílu, která si posvítí na současnou politickou garnituru. Českou republiku brázdí s vězeňským autobusem, v němž by podle Pirátů měl sedět jak Andrej Babiš, tak premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a další politici.

Pavel Šafr však poukazuje na to, že s tím stejným Babišem Bartoš vyjednával už v roce 2012 o spolupráci. „Internet je pro Piráty jejich moře. A z toho moře nyní vyplaval zajímavý zápis z jednání Ivana Bartoše s Andrejem Babišem. Bartoš autenticitu tohoto zápisu na otázku z deníku Forum24 potvrdil. Zjevně mu nedochází, že by se měl za své tehdejší chování stydět,“ napsal Šafr.

Celý článek naleznete zde

Bartoš prý na spolupráci kývl a to ukazuje, že případný vstup do Parlamentu představuje riziko, jde prý v podstatě o ANO zabalené do podoby přijatelnější pro nejmladší voliče.

„Daleko závažnější je ale skutečnost, že Bartoše s Babišem spojuje stejná, v podstatě extremistická mentalita, která odporuje politické kultuře liberální demokracie. Bartoše kupříkladu nijak nepřekvapuje, že Babiš chce budovat politickou stranu a zároveň provozovat média. Naopak přijme Babišův návrh, aby měli Piráti v Babišově médiích prostor a radí se s ním o rozvoji Babišovy mediální divize. A také ho nepřekvapí, když se Babiš vytahuje tím, jak si ‚odchytne‘ ředitele České televize, aby si s ním vyřídil svůj nesouhlas s vysíláním,“ pokračoval Šafr.

Babiš navíc nebyl jediným kontroverzním politikem, s nímž se Piráti sešli. V kontaktu byli např. také se zakladatelem Věcí veřejných Vítem Bártou.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…